Datum: 23/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - Germinal Beerschot (Play-off 2)

Volg de match tussen Westerlo en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Westerlo en Germinal Beerschot zorgden vorige week voor zes doelpunten. Kunnen beide ploegen het publiek vanavond opnieuw een leuke avond bezorgen?

Jan Ceulemans kan niet rekenen op de geblesseerde Bart Deelkens en geeft in doel Yves De Winter opnieuw de kans om zich te bewijzen. Oleksandr Iakovenko, op het Kiel nog op de bank, start vanavond wel in de basis. Steven De Petter viel in de heenwedstrijd uit met een hersenschudding en is nog niet volledig hersteld.

Jacky Mathijssen kondigde aan dat hij zou experimenteren in Westerlo. Daniel Cruz mag na zijn goede invalbeurt van vorige week aan de wedstrijd beginnen. En ook Jean Acosta en Adnan Custovic zijn er bij vanaf het eerste fluitsignaal. Mats Rits, Pieterjan Monteyne en Bart Goor starten op de bank.
Opstellingen
Westerlo: De Winter Yves, Vanthournout Jeroen, Dekelver Dieter, Henrique Paulo, Van Hout Joris, Delen Jef, Iakovenko Oleksandr, Molenberghs Jarno, Cools Jens, Mravac Adnan, Ngolok Evariste.
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Rnic Nemanja, Kagelmacher Gary , MacDonald Sherjill, Cruz Daniel, Prince Nyoni Vusumuzi, Wanyama Victor, Acosta Soares Jean, Custovic Adnan, Mikulic Tomislaw, Porokara Roni.
1
Germinal Beerschot heeft de wedstrijd op gang getrapt. Kunnen de Ratten iets rapen in het Kuipje of neemt Westerlo een optie op winst in groep B van Play-Off 2?
2
Opgemerkte gast in de tribune: Tia Hellebaut. Zij komt Germinal Beerschot aanmoedigen.
4
De Olympisch kampioene hoogspringen ziet 'haar' ploeg de eerste kans van de wedstrijd creëren. Custovic knijpt naar binnen en schiet op doel. De Winter, die de geblesseerde Deelkens vervangt, moet het leer lossen, maar Mravac werkt weg.
7

Goal
Doelpunt van Oleksandr Iakovenko (Dieter Dekelver)
Pacovski mag zich opnieuw vroeg omdraaien. Dekelver verstuurt een perfecte voorzet richting Iakovenko. De Oekraïener knikt het leer via de onderkant van de lat tegen de touwen.
9
Het is bijna 2-0 voor Westerlo. Pacovski snoept het leer af van Henrique, maar speelt de bal recht in de voeten van Iakovenko. Zijn schot wordt van de lijn gekeerd door Kagelmacher.
14
Yves De Winter komt goed weg. De Westelse doelman duikt plots onnodig op aan de rand van de zestien om Acosta Soares het schieten te beletten. De Braziliaan moet te ver uitwijken. Weg kans voor de bezoekers.
17
Germinal Beerschot laat het balletje goed rondtikken. Nyoni legt uiteindelijk terug op Porokara. De Fin besluit over.
18
Cruz zet zich op de linkerflank achter een vrije trap. De Colombiaan zwaait het leer tot aan de tweede paal. De Winter heeft geen moeite om het leer te plukken.
23
 Gele kaart voor Gary Kagelmacher
Kagelmacher gaat aan het truitje hangen van de doorgebroken Dekelver. De thuisaanhang schreeuwt om een rode kaart, maar Simon houdt het bij geel.
24
MacDonald krijgt plots een vrije schietkans nadat Vanthournout struikelt. De Nederlander laat de opportuniteit liggen en mikt het leer recht op De Winter.
27
Paulo Henrique voelt zich duidelijk kiplekker in deze temperaturen. De Braziliaan voetbalt met opgestroopte mouwtjes. Of wil de aanvaller gewoon zijn spierballen tonen aan het publiek?
32
Het tempo is een beetje uit de wedstrijd verdwenen. Beide doelmannen kunnen genieten van de aangename zomertemperatuur.
36
Westerlo probeert met een lange bal een snelle tegenaanval op te zetten, maar Paulo Henrique verslikt zich in de bal. Al was ook Mikulic heel snel teruggekeerd.
38
De thuisploeg speelt het slecht uit. Op een nieuwe tegenaanval legt Henrique het leer terug op Iakovenko, maar de Oekraïener mist volledig zijn schot. Het leer gaat richting zijlijn.
42
Porokara kan De Winter nog even aan het werk zetten. De Fin trapt het leer echter recht in de armen van de Westelse doelman.
43
 Gele kaart voor Adnan Mravac
Mravac haalt Custovic neer op de rand van de zestien en gaat op de bon. Kan de Bosniër iets doet met de vrije trap?
44
Custovic heeft geen succes en zet de vrije trap aan de verkeerde kant van de paal.


Scheidsrechter
Rust
Westerlo duikt de kleedkamers in met een 1-0-voorsprong. Net als op het Kiel liet Germinal Beerschot zich al vroeg in de wedstrijd verrassen. Iakovenko kopte een voorzet van Dekelver tegen de touwen. Germinal Beerschot liet bij momenten het balletje goed rondgaan, maar zorgde voor te weinig dreiging. Gary Kagelmacher ontsnapte nog aan een rode kaart.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Kan Germinal Beerschot, net als op het Kiel, na de rust nog een achterstand wegwerken?
47
De bezoekers schieten alvast het beste uit de startblokken. MacDonald speelt het leer tot bij Porokara. De Winter duwt de poging van de Fin in hoekschop.
52
De Winter kan terugblikken op een puike wedstrijd voorlopig. Nu grijpt hij goedin op een poging van MacDonald.
57
Germinal Beerschot blijft de gevaarlijkste ploeg na de pauze. Custovic draait een vrije trap naast de verste paal. Westerlo komt er voorlopig niet aan te pas.
61
Westerlo komt nog eens piepen. Iakovenko verlengt een voorzet van Molenberghs met het hoofd. Pacovski tikt het leer vanonder de dwarsligger.
67
Germinal Beerschot is veel dreigender na de pauze. Kagelmacher kan besluiten op doel, maar de Uruguayaan is geen afwerker. Het leer vliegt over.
69
Vervangen Tomislaw Mikulic
Ingevallen Mats Rits

Mathijssen voert een dubbele vervanging door. Rits en Negrao komen in de plaats van Mikulic en Porokara.
69
Vervangen Roni Porokara
Ingevallen Junior Negrao


72
De wissels van Mathijssen lijken het omgekeerde effect te hebben. Germinal Beerschot verliest de greep op het middenveld en Westerlo zet zich door. Bijna levert het een doelpunt op, maar Mravac verlengt een pass van Henrique tegen de paal.
75
Vervangen Jeroen Vanthournout
Ingevallen Steven De Petter


82
Vervangen Oleksandr Iakovenko
Ingevallen Lens Annab

Doelpuntenmaker Iakovenko krijgt een applausvervanging.
84
Vervangen Dieter Dekelver
Ingevallen Ellinton Antonio Costa Morais

Ook Dekelver mag gaan rusten. Hij wordt afgelost door Liliu.
86
Westerlo probeert nog een counter op te zetten. Liliu kapt zijn eerste mannetje uit, maar de tweede is er te veel aan.
89
De Winter houdt MacDonald opnieuw van een doelpunt. Met een uitstekende parade bezorgt hij de Nederlander een pak frustraties.
90
 Gele kaart voor Steven De Petter



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.