Germinal Beerschot
kvkKV Kortrijk
Datum: 07/05/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot en KV Kortrijk spelen scoreloos gelijk
Onbekend Onbekend
| 0 reacties
Germinal Beerschot en KV Kortrijk spelen scoreloos gelijk
Foto: © SC

Germinal Beerschot en KV Kortrijk bleven in het Olympisch stadion steken op een scoreloos gelijkspel. De thuisploeg had wel de betere kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar tot tweemaal toe werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. KV Kortrijk stelde teleur.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er tijd uitgetrokken om alle vertrekkers in de bloemetjes te zetten. Justice Wamfor, Daniel Cruz, Philippe Clement en de gebroeders Monteyne kregen een waardig  afscheid van de club. Gary Kagelmacher ontving de trofee voor speler van het jaar op het Kiel. Ook van medewerkers Jean-Pierre Haverals en Rik Van Goethem werd er afscheid genomen.

Beide ploegen hadden niets meer te winnen of te verliezen bij deze wedstrijd en dat was te zien aan Kortrijk. Germinal Beerschot nam de wedstrijd meteen in handen en dreigde voornamelijk op stilliggende fases. De eerste kans is voor Philippe Clement. De verdediger kopte een hoekschop van Custovic goed richting doel, maar de bal werd afgeblokt.

Germinal Beerschot voerde de druk op, maar kon het overwicht niet omzetten in goede doelpogingen.  Pas in de negentiende kreeg Cruz een goede mogelijkheid. De Colombiaan werd door Clement vrijgespeeld voor doel.  De middenvelder controleerde het leer goed en kwam met een hard schot, maar pal op doelman Vandenbossche.

Een doelpuntje hing in de lucht en Custovic was er zeer dicht bij. Nyoni kwam met een uitstekende hoekschop op de proppen en de aanvaller mocht vrij op doel koppen, maar de bal strandde tegen de lat. De eerste dreiging van Kortrijk noteerden we op slag van rust. Een te lage vrije trap van Carevic kwam voor de voeten van Reina, maar zijn schot ging nipt over.

In de tweede helft moesten de bezoekers opnieuw achteruit. De Kortrijk-aanval werd maar niet in stelling gebracht. In tegendeel zelfs. Tot tweemaal toe keurde scheidsrechter Flament een doelpunt van Germinal Beerschot af.

Een eerste maal van De Decker wegens buitenspel, maar de middenvelder kwam van achter zijn belager uit. Onterecht dus. Halverwege de tweede helft zag Flament opnieuw buitenspel. Ditmaal van Kagelmacher, die de bal binnenkopte na een voorzet van Nyoni.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd Clement door trainer Mathijssen naar de kant gehaald. De 37-jarige verdediger werd nog op het veld gehuldigd door vrouw en kinderen. De wissel had een staande ovatie tot gevolg in het Olympisch stadion.

In het slot van de wedstrijd gebeurde er echter niets meer. Waardoor deze wedstrijd eindigde in een scoreloos gelijkspel. Germinal Beerschot eindigt zo het seizoen op een derde plek in poule B, die Westerlo wint. KV Kortrijk haalde amper drie punten in zes wedstrijden in play-offs 2.

Herbeleef Germinal Beerschot - KV Kortrijk

Vooraf