Germinal Beerschot
kvkKV Kortrijk
Datum: 07/05/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - KV Kortrijk (Play-off 2)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Voor de wedstrijd wordt er van enkele spelers en medewerkers afscheid genomen. Zo worden Jean-Pierre Haverals en Rik Van Goethem uitgewuifd Van de spelers krijgen de broertjes Monteyne, Daniel Cruz, Justice Wamfor en Philippe Clement een waardig afscheid. Ook scheidsrechter Flament wordt in de bloemetjes gezet. Hij stopt er na dit seizoen mee.

Vooraf
Bij Germinal Beerschot staat deze match in het teken van de vertrekkende spelers. Zo krijgt vooral Philippe Clement, die een punt zet achter zijn carrière, een uitgebreid afscheid van de club. Coach Jacky Mathijssen kan buiten de geschorste Victor Wanyama een beroep doen op zijn voltallige kern.

KV Kortrijk heeft nog geen wedstrijd weten te winnen in de play-offs. Coach Hein Van Haezebrouck moet enkele belangrijke pionnen missen en speelt zonder echte aanvaller. Bij de Kerels zijn Rossini, Kums, Oussalah, Verbauwhede, De Beule, Martin, Scepovic, Messoudi en Meulenyzer out met een blessure.
Opstellingen
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Clement Philippe, Monteyne Martijn, Monteyne Pieterjan, Kagelmacher Gary , Wamfor Justice, Haroun Faris, Goor Bart, Tshibuabua Bavon, MacDonald Sherjill, Cruz Daniel.
Kortrijk: Lahaye Damien, Belhocine Karim, Capon Brecht, De Mets Gertjan, Gershon Rami, El Araichi Chemcedine, Pavlovic Nebosja, Vervaeke Jonas, Dejaegere Brecht, Reina Loris, Carevic Mario.
1
Wedstrijd is begonnen.
5
Germinal Beerschot heeft het spel in handen. De eerste dreiging is een kopbal van Clement, maar een verdediger blokt de bal.
6
Lange bal richting Custovic, maar Vandenbossche komt gepast tussen.
12
Vervangen Junior Kabananga
Ingevallen Vuza Prince Nyoni

Kabananga moet het veld met een blessure verlaten.
14
Eerste dreiging van Kortrijk komt er na een foutje van Wamfor. De middenvelder met een te korte pass en Capon kan onderscheppen. Zijn voorzet komt er niet uit.
16
Custovic komt opzetten met een mooie actie. De aanvaller wordt foutief afgestopt, maar Germinal Beerschot krijgt balvoordeel. Het leer belandt bij de jonge Sbaa, maar die mist zijn schot.
18
Kagelmacher dreigt met een kopbal op een vrije trap van Custovic. Vandenbossche komt met de goede reding.
19
Ook op de daarop volgende hoekschop zijn de Kielse ratten dreigend. Clement kopt de bal voor doel tot bij Cruz, die de bal hard op doel schiet. Vandenbossche komt met een puike redding op de proppen.
20
Nyoni zet zich goed door en houdt twee verdedigers aan de praat. Het schot van de middenvelder gaat enkele meters over.
23
Pieterjan Monteyne zet een mooie actie op vanaf eigen helft. Na een dubbelpass met Nyoni kan hij zich doorzetten tot aan de zestien meter. Daar speelt hij Custovic aan, die met een hakje de bal klaar legt. Het schot van de verdediger is te hoog.
25
Nyoni komt met een goed aangesneden vrije trap. De Kortrijk-defensie moet een hoekschop toestaan.
26
Kortrijk komt niet onder de druk uit en moet alweer een hoekschop toestaan.
27
Nyoni komt wederom met een goede hoekschop. Custovic kan vrij inkoppen, maar de bal strandt tegen de lat.
30
Rami Gershon zet zich door op links. Eens op de helft van Germinal Beerschot wordt hij opgevangen door Sbaa en loopt de bal over de uitlijn.
32
Sbaa wordt door Cruz voor doel afgezonderd. Vandenbossche is alert en komt zijn doel goed uit. Sbaa wil de doelman stiften, maar raakt het lichaam van Vandenbossche.
33
De Decker gaat op wandeling door de verdediging van Kotrijk, maar botst op Vervaeke. Flament geeft terecht geen strafschop.
38
Nyoni komt deze keer met een minder goede voorzet. Vervaeke neemt het zekere voor het onzekere en geeft een hoekschop weg. Er komt geen gevaar uit.
39
Na een mooie actie tussen Wamfor en Custovic belandt de bal bij Cruz. De Colombiaan krijgt de kans om af te drukken, maar wacht te lang. Hij speelt Nyoni vrij, die de bal in het zijnet trapt.
41
Dejaegere komt met een goede actie vanop rechts. De middenvelder struikelt echter over de bal, maar krijgt wel een fout mee.
42
De vrije trap van Carevic is te laag. De afvallende bal wordt maar nipt over getrapt door Reina. Het isde eerste doelpoging van Kortrijk


Scheidsrechter
Rust
In een middelmatige wedstrijd staat het nog 0-0. Germinal Beerschot nam het spel in handen, maar het tempo lag te laag om echt te dreigen. De beste kans schrijven we op naam van Custovic. De kopbal van de aanvaller strandde op de lat.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Germinal Beerschot trapt de tweede helft op gang.
47
Germinal Beerschot brengt zijn eigen bijna in moeilijkheden. Pieterjan Monteyne komt met een te korte pass. Capon kan net niet profiteren.
49
Het spel ligt even stil door een blessure van Reina
50
Een uittrap van Vandebossche wordt meteen terug richting zijn doel gekopt door Kagelmacher. Custovic is net niet snel genoeg en De Mets speelt zijn doelman aan met de kop.
52
Pieterjan Monteyne speel Cruz goed aan op rechts. De middenvelder komt met een zeer slechte voorzet en weg kans.
55
Reina met een goede lange bal. Clement kan net op tijd ingrijpen voor de bal bij Capon belandt.
56
Belhocine krult de bal over de muur, maar ook over doel.
56
Kortrijk krijgt een vrije trap op een mooie plaats.
58
Custovic zet zich achter een vrije trap. De bal belandt aan de tweede paal bij De Decker. De middenvelder trapt de bal in één tijd tegen de touwen, maar wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel.
61
Germinal Beerschot voert de druk weer even op. Pieterjan Monteyne kan vrij inkoppen, maar er duikt net nog een verdediger voor en hoekschop.
65
De eerste serieuze kans van de tweede helft is een feit. Martijn Monteyne neemt een afvallende aan en trap nipt voorlangs.
67
Capon duikt op in de rug van Clement. De hoek is vrij scherp, maar de aanvaller komt toch tot een schot. Kaminski verkleint de hoek goed, maar moet een hoekschop toestaan.
68
De hoekschop van Gershon lijkt te laag, maar iedereen mist de bal. Er wordt opnieuw een hoekschop toegestaan.
70
Kagelmacher kopt een goede voorzet van Nyoni overhoeks in doel. De grensrechter beslist dat de verdediger buitenspel staat. Het is al het tweede doelpunt dat wordt afgekeurd, maar deze keer is het terecht.
72
De fans scanderen de naam van Clement. De verdediger stopt na dit seizoen met voetballen.
73
Jacky Mathijssen haalt Sbaa van het veld en brengt Zhukov in de plaats.
75
Gershon krijgt een waarschuwing van scheidsrechter Flament. De verdediger ging hard in op Cruz.
76
Het spel ligt even stil. Pieterjan Monteyne en Belhocine hebben verzorging nodig aan het hoofd.
78
Custovic wordt mooi vrijgespeeld door Cruz. De aanvaller mist zijn controle en kan de bal niet meer binnen het veld houden.
80
Vervangen Philippe Clement
Ingevallen Mike Smet

Clement krijgt een applausvervanging. De supporters geven hem echter een staande ovatie. Clement speelde zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière.
84
Clement wandelt het stadion rond en gaat elke tribune groeten. Je zou haast vergeten dat de wedstrijd nog bezig is.
85
Custovic wordt goed het straatje in gestuurd. De bal lijkt net iets te hard. Doelman Vandenbossche komt gepast uit en speelt de bal.
87
Vervangen Brecht Capon
Ingevallen Toni Sunjic


88
Vervangen Brecht Dejaegere
Ingevallen Monsef Znagui


89
De thuisploeg krijgt de zoveelste hoekschop van de wedstrijd. Cruz zet zich achter de bal.
90
Zhukov met een goede actie en voorzet. De bal wordt al dan niet met de hand in hoekschop gewerkt. Het publiek schreeuwt om een penalty. De corner wordt knullig laag over de grond over de lijn getrapt.
90
Vervangen Rami Gershon
Ingevallen Jonas Malvy-Fleury


92
Znagui geeft een hoekschop weg. Het thuispubliek hoopt op een doelpunt, maar Nyoni komt met een te lage voorzet.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.