Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen zet OH Leuven opzij
Sam Soetaers

KV Mechelen heeft zijn revanche beet. Malinwa won in eigen stadion met het kleinste verschil van OH Leuven.

KV Mechelen was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en ging dan ook met een verdiende 2-0 voorsprong rusten.  Na een kwartier spelen klom de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. De jonge Van Tricht knalde in zijn debuutwedstrijd de 1-0 binnen.

Malinwa was gelanceerd en kon de score nog verdubbelen. Gorius zag zijn halve omhaal op de paal belanden, maar Ruiz was goed gevolgd en prikte de 2-0 tegen de touwen.  OH Leuven kon daar nauwelijks of niets tegenoverstellen. Een schot van Iakovenko ging over.

Aansluitingstreffer

Even leek het nog een spannende tweede helft te worden. Pandza haalde Azvedo neer met een strafschop tot gevolg. Biebauw redde in eerste instantie de penalty van Remacle, maar de strafschopnemer was alert en tikte de 2-1 binnen.

Maar de gelijkmaker zat er niet meer in voor de bezoekers uit Leuven. De thuisploeg reageerde via een kopbal van Ruiz die naast ging en Cordaro liet nog de kans op 3-1 liggen. Hij vond doelman Kaminski op zijn weg.