Datum: 14/04/2012 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem heeft eerste PO 2-zege beet
Melissa Maes
| 0 reacties
Zulte Waregem heeft eerste PO 2-zege beet
Foto: © SC

Zulte Waregem pakt tegen Beerschot zijn eerste drie punten in play-off 2. Adrie Koster zag hoe zijn toekomstige ploeg met lege handen naar huis moet keren.

Adrie Koster zag in Waregem toe hoe zijn toekomstige ploeg onderuit ging tegen Essevee. Beerschot begon nochtans het best aan de partij, maar wist amper een grote kans te creëren.

De eerste helft had weinig te bieden, maar het was toch de thuisploeg dat met een verdiende voorsprong richting kleedkamer trok. Na een halfuur vond Jérémy Serwy de mogelijkheid om Tomislav Pacovski te verschalken na een knappe actie van Olafur Skulason. De Ratten konden hier niets meer tegenover zetten.

In de tweede periode toonde Beerschot wat meer inzet, maar niet voldoende om Zulte Waregem in gevaar te brengen. Essevee behield het overzicht en dat werd met nog twintig minuten op de klok beloond. Franck Berrier werd helemaal vrij gelaten en hij vond Mbaye Leye die de 2-0 makkelijk binnen kon schieten.

Niet veel later hadden de bezoekers een enorme kans om de aansluitingstreffer voorbij Sammy Bossut te tikken, maar het zat Beerschot niet mee. Eerst bokste de doelman een schot van Dor Malul in de voeten van Sherjill MacDonald, die op zijn beurt op de lat trapte. Dan werd ook nog eens de rebound van Arnor Angeli van de lijn gehaald.

Dankzij de zege wipt Zulte Waregem over Beerschot naar de tweede plaats in Groep B van play-off 2. Bergen blijft leider.

Herbeleef Zulte Waregem - Beerschot AC

Vooraf