Datum: 30/03/2013 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Bergen (Play-off 2)

Volg de match tussen KAA Gent en Bergen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Opstellingen
AA Gent: Frank Boeckx, César Arzo, Ervin Zukanovic , Rémi Maréval, Renato Neto , Hervé Kage, David Hubert, Hannes Van der Bruggen, Rafael Scapini Rafinha, Yaya Soumahoro, Ilombé Mboyo .
Bergen: Olivier Werner, Grégory Lorenzi, Nicolas Timmermans, Jérémy Sapina, Brice Ntambwe, Pieterjan Monteyne, Vuza Prince Nyoni, Flavien Le Postollec, Shlomi Arbeitman, Mustapha Jarju, Thomas Chatelle.
1
AA Gent speelt naar aanleiding van zijn laatste vijf wedstrijden in het Ottenstadion met nieuwe shirtjes. Een horizontaal gestreept truitje is het knappe resultaat. Benieuwd of het de Buffalo's inspireert op het veld.
1
Bergen trapt de wedstrijd op gang. Kan Gent een goede start nemen of snoept Bergen meteen punten af van de Buffalo's?
3
Knappe aanval AA Gent. Kage speelt de vrije Mboyo aan. De aanvaller plaatst in één tijd richting verste hoek, Werner bokst in hoekschop.
6
Ook Bergen steekt de neus eens aan het venster. Nyoni ontvangt de bal, maar durft niet in één tijd knallen. De middenvelder trapt uiteindelijk toch, maar Boeckx heeft geen moeite met het schot.
6
Soumahoro wurmt zich een weg naar doel. Hij wordt correct afgestopt als hij de zestien binnen is.
7
Mboyo wordt terecht teruggefloten omdat hij buitenspel loopt.
12

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Renato Neto)
Goal! Mboyo kopt Gent op voorsprong. Maréval verstuurt een listige voorzet naar doel, die via de lat terug in het spel komt. Neto houdt zijn bewaker goed af en brengt voor doel, waar Mboyo hoger klimt dan Sapina en in doel kopt. verdiende voorsprong voor de Gentenaars.
17
Rafinha verwerkt een voorzet in hoekschop. Bergen slaagt er niet in iets uit die corner te halen.
19
Vrije trap van ver. Maréval zwaait de bal in de zestien, waar Zukanovic de bal naar doel verlengt. Werner klemt de bal makkelijk.
21
Schot van Soumahoro. De flankaanvaller glijdt weg en Werner duwt het leer in corner.
22
Neto brengt de fans even in vervoering met knap voetenwerk. De middenvelder speelt de bal wipt de bal op met links en speelt hem knap door terwijl hij op zijn rug op de grasmat ligt. Prachtig staaltje techniek.
22
Arbeitman krijgt dé kans op de stand weer in evenwicht te trekken. De aanvaller kopt een prima voorzet met een richting doel, maar zijn kopbal mist de nodige kracht. Boeckx kent geen problemen met de poging van de Israëliër.
25
Arbeitman gaat er vol voor tegen het team dat hem uitleent aan Bergen. Hij wil zich net iets te hard laten gelden en gaat wat te gevaarlijk in de tackle op Mboyo. De scheidsrechter sust, en Arbeitman hield zich desondanks nog genoeg in.
27
Buitenspel Jarju. De Gambiaan heeft vrije baan naar doel, maar stond wel degelijk in buitenspelpositie.
30
Slordig balverlies Jarju. Soumahoro wordt onderuit gehaald in de zestien, maar er is niet genoeg aan de hand om penalty te fluiten.
33
AA Gent heeft het overwicht in de wedstrijd. Na de 1-0 controleert het goed en is het op zoek naar een tweede treffer. Bergen heeft het moeilijk en ligt duidelijk onder.
36
Maréval wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel. De Fransman had zich perfect vrijgelopen en stond in een prima positie om de bal voor doel te gooien van op links.
42
 Gele kaart voor Rémi Maréval
Maréval gaat stevig in duel met Timmermans. De Fransman raakt de Bergen-verdediger met de elleboog en krijgt daar geheel terecht geel voor.
43
De wedstrijd kabbelt naar de rust. Beide teams lijken toe te zijn aan een break van een kwartiertje om wat inspiratie op te doen voor de tweede helft.
45
Strafschop voor AA Gent. Soumahoro wordt neergehaald door Sapina. De Fransman gebruikt net iets te veel zijn arm en de speler van Gent gaat neer. Lichte, maar terechte strafschop.
45

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Onbekend Onbekend)
2-0! De onvermijdelijke Mboyo zet de strafschop feilloos om en zorgt voor een comfortabele voorsprong bij rust voor de Buffalo's.
45
 Gele kaart voor Jérémy Sapina
Sapina krijgt geel voor de strafschopfout.
45+1

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Onbekend Onbekend)



Scheidsrechter
Rust
AA Gent leidt bij de rust met 2-0 en de buit lijkt al zo goed als binnen voor het team van coach Fernandez. Mboyo was nog maar eens de grote man bij de thuisploeg. De aanvoerder scoorde het openingsdoelpunt met het hoofd en verdubbelde de score na een lichte, maar terechte strafschop.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft gaat van start. Kan Bergen zich herpakken en een snelle aansluitingstreffer maken?
51
Knappe aanval van Gent. Maréval krijgt de bal na een knap hakje van Mboyo en haalt de achterlijn. De linksachter legt de bal goed voor doel, maar daar is niemand gevolgd om binnen te duwen.
52
Bergen kan counteren na balverlies van AA Gent. De Draken doen hier echter te weinig mee en zijn de bal meteen weer kwijt. Dit had Bergen beter moeten uitspelen.
53
Boeckx raakt de bal totaal verkeerd na een terugspeelbal. Bijna kan Bergen profiteren. Arbeitman gaat gretig neer, maar de scheids ziet er geen overtreding in.
54
Soumahoro zet zich goed door op links en brengt knap voor. Mboyo wint het duel van zijn rechtstreekse bewaker, maar legt te weinig kracht in zijn kopbal. Doelman Werner kan makkelijk oprapen.
57
Soumahoro gaat opnieuw neer in de zestien na contact met Sapina. De scheids legt de bal dit keer niet op de stip, al was er wel degelijk wat aan de hand.
57
Vervangen Mustapha Jarju
Ingevallen Aloys Nong

Wissel bij Bergen. Scifo haalt Jarju naar de kant en brengt Nong in het team.
57
Vervangen Nicolas Timmermans
Ingevallen Mathieu Debisschop


59
Vervangen Yaya Soumahoro
Ingevallen Jorge López

Soumahoro kan niet verder na het contact in de zestien met Sapina. In zijn plaats krijgen we Jorge Lopez in actie te zien.
61
De 3-0 hangt eerder in de lucht dan een aansluitingstreffer van Bergen. Kage gaat zijn kans en haalt uit van buiten de zestien. Werner kan de bal niet klemmen en besluit om de bal weg te boksen.
62
 Gele kaart voor Mathieu Debisschop

64
 Rode kaart voor Ervin Zukanovic
Zukanovic laat zich van zijn slechtste kant zien. De Bosniër geeft Arbeitman een kopstoot na een duel tussen beide heren.
64
 Rode kaart voor Shlomi Arbeitman
Ook Arbeitman moet van het veld. De Israëliër maakte een beweging met de elleboog richting Zukanovic alvorens hij een kopstoot te verwerken kreeg.
66
Na heel wat tumult voetballen we opnieuw in het Ottenstadion. Met tien tegen tien weliswaar. De scheidsrechter trok volkomen terecht twee keer rood.
68
Grote kans voor Gent. Kage krijgt de bal voor doel, maar plaatst de bal over doel.
68
Vervangen Hannes Van der Bruggen
Ingevallen Juan Alberto Melli

Fernandez brengt een verdediger extra in na de rode kaart van Zukanovic. Van der Bruggen is het slachtoffer van de hele situatie en maakt plaats.
73

Goal
Doelpunt van Jérémy Sapina (Thomas Chatelle)
Corner, na geen al te beste actie van Rafinha. De Braziliaan laat de bal over de achterlijn lopen, omdat hij denkt dat bal voor Gent is. Bergen profiteert op corner en scoort de aansluitingstreffer via Sapina.
75
Vervangen Thomas Chatelle
Ingevallen Dylan De Belder

Chatelle wordt meteen na zijn assist vervangen door De Belder.
83
Vrije trap van ver voor Bergen. Nyoni probeert het rechtstreeks. Boeckx heeft geluk dat de bal niet afwijkt en kan de bal toch klemmen. Goeie poging van de Zimbabwaan.
85
Vervangen Hervé Kage
Ingevallen Christian Brüls

Brüls vervangt Kage.
91
Prima schot van Lopez, dito redding van Werner.
92
Gent probeert de bal in eigen rangen te houden en slaagt daar goed in. Nu krijgen de Buffalo's nog een corner.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.