Datum: 30/03/2013 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jules Ottenstadion
Live Zet Gent play-offs in met zege?
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Zet Gent play-offs in met zege?
Foto: © SC

Vanavond openen AA Gent en Bergen officieel de play-offs. Om zes uur nemen de nummer twaalf en de nummer zeven van de reguliere competitie het tegen elkaar op. De Buffalo's willen verdergaan op hun elan na het knappe gelijkspel tegen Anderlecht en play- off II inzetten met een zege.

Coach Fernandez moet bij Gent amper iets wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen paars-wit. De Spanjaard kan, op Cendros na, rekenen op dezelfde elf die Anderlecht op een gelijkspel hielden. Cendros wordt op de rechtsachter wellicht vervangen door Rafinha. Kola en de langdurig geblesseerde Thijs zijn er ook niet bij tegen Bergen. Messoudi ten slotte, werd niet opgenomen in de wedstrijdkern door Fernandez.

AA Gent wil via play-off II proberen om Europees voetbal af te dwingen. Na vanavond zullen we al heel wat wijzer worden. Bergen is een te duchten tegenstander. De Walen eindigden zevende in de reguliere competitie en willen de ambities van de Gentenaars maar wat graag een knauw geven.

Ook Bergen kan rekenen op een bijna volledige fitte kern. Enzo Scifo mist enkel tweede doelman Berthelin, Köse en Angeli door blessures. Franquart moet geschorst toekijken bij de Draken. Voor aanvaller Tim Matthys wordt het de laatste keer voetballen in het Ottenstadion ,waar het voor hem allemaal begon destijds. Hij liet ons in een exclusief interview al weten dat ‘heel speciaal' te vinden. Matthys is pas hersteld van een langdurige blessure en start sowieso op de bank vanavond. Een invalbeurt zal coach Scifo hem in principe wel gunnen. Ook huurling Arbeitman neemt het op tegen de club die hem naar België haalde en hem nu verhuurt aan Bergen.

De selecties van beide teams:

AA Gent: Boeckx, Rafinha, Arzo, Zukanovic, Maréval, Neto, Hubert, Van Der Bruggen, Kage, Soumahoro, Mboyo, Maes, Melli, Wallace, Lepoint, Lopez, Coulibaly, Brüls.

Bergen: Werner, Timmermans, Lorenzi, Sapina, Monteyne, Chatelle, Jarju, Le Postollec, Nyoni, Nong, Arbeitman, Saussez, Matthys, Van Gijseghem, Debisschop, Tambwe, Van Imschoot, De Belder.

Kan Tim Matthys scoren tegen zijn ex-club AA Gent? Waag er een gokje op bij UNIBET. Als je 60 euro inzet op het feit dat Tim Matthys de net doet trillen vanavond, dan kan je zo maar eventjes 525 euro terugverdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws