Datum: 19/04/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Freethiel
Mak Waasland-Beveren doet Habibou hattrick cadeau
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mak Waasland-Beveren doet Habibou hattrick cadeau
Foto: © Photonews

AA Gent maakte een wandeling door het Waasland en kwam terug met de drie punten. Waasland-Beveren viel al snel met tien man, maar was daarvoor al nergens. Habibou was aan het feest met een hattrick.

Sander De Graeve in Beveren

Bij Waasland-Beveren koos Bob Peeters voor Reuben Gabriel in plaats van Milos Maric. De middenvelder mocht in zijn derde basisplaats bewijzen wat hij waard was. Kenny Steppe stond, zoals eerder afgesproken, nog eens tussen de palen.

Vooraf was er Braziliaanse sfeer, mét schaars geklede danseressen, maar het werd al snel duidelijk dat we op de mat geen sambavoetbal mochten verwachten bij de thuisploeg. Waasland-Beveren begon ontiegelijk zwak aan de match.

Licht uit bij Gabriel

Gent-coach Balette zag het al na enkele minuten. Don't fear my darling, the lion sleeps tonight. De defensie van de Leeuwen bracht dat in de praktijk door collectief Kage te vergeten bij een snelle vrijschop van Asare. Een simpele afwerking later stond het 0-1.

Het werd zo mogelijk nog erger voor de thuisploeg. Gabriel ging halfweg de eerste helft stevig door op Van Der Bruggen en mocht douchen van scheids Laforge. Gent behield het balbezit, maar schakelde zelf ook een tandje terug.

Habib in vorm

Bij de thuisploeg was het armoe troef. Steppe stond erg onzeker in doel en Demjan is zelfs de meest hardnekkige believers intussen kwijt gespeeld. Topschutter in Polen? We vragen ons sterk af of het zijn tweelingbroer niet was.

Gent diepte de score via Habib Habibou nog wat verder uit. Hij knalde in de rebound staalhard via Steppe in de kruising. De wedstrijd was al gespeeld bij de rust. Na de koffie leken we toch enkele minuten inzet op te merken bij de thuisploeg.

Habibou knalde die opflakkering al snel weg met zijn tweede van de avond. Toch kon Waasland-Beveren nog een eerreddende treffer maken. Trickovski knalde van erg ver precies in het hoekje. Het bleek niet meer dan een pleister op een open beenbreuk.

Habibou knalde immers amper een minuut later zijn derde van de avond binnen. Toen was het volgens beide coaches welletjes. Uros Vitas kreeg zijn debuut in het Gentse shirt en Kassim Doumbia zijn afscheidsminuten. De verdediger trekt meer dan waarschijnlijk naar Ijsland. Man van de match bij Waasland-Beveren was trouwens de twaalfde man. Trickovski scoorde in extra tijd nog de 2-4 voor de statistieken.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' 4
Cale Hrvoje 78' 5
Bojovic Mijusko 90' 5
Gershon Rami 90' 5
D'Ulivo Cédric 90' 5
Blondelle Siebe 90' 5
Gabriel Reuben Shalu   24' 5
Henkens Robin 71' 5
Trickovski Ivan ⚽ ⚽ 90' 5
Oumarou Aboubakar 90' 5
Demjan Róbert 45' 5
  Bank G Beoordeel
Maman Hanan 45' 5
Maric Milos A 19' 5
Doumbia Kassim 12' 5
Luyckx Alec -  
Sibum Bas -  
Emond Renaud -  
Coosemans Colin -  
Vermeulen Jorn -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 6
Locigno Sébastien 90' 6
Puljic Ante 78' 6
Zukanovic Ervin   90' 6
Asare Nana A 90' 7
Van der Bruggen Hannes 90' 6
Kage HervéA 74' 7
Neto Renato 90' 5
Milicevic Danijel 90' 6
Habibou Habib ⚽ ⚽ ⚽ 85' 9
Soumahoro Yaya 90' 6
  Bank G Beoordeel
Pedersen Nicklas 16' 5
Vitas Uros 12' 5
Dejaegere Brecht 5'  
Delporte Nicolas -  
Vandeputte Jari -  
Padt Sergio -  
Gavazaj Enis -  
Herbeleef SK Beveren - KAA Gent

Vooraf