Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Koning Boudewijnstadion
STVV haalt uit tegen Union, maar scoort ook héél bizar doelpunt

STVV won met 1-4 op bezoek bij Union

Spektakelmatch in het Koning Boudewijn-stadion! STVV profiteerde volop van de misstap van KV Mechelen op Standard en haalde fors uit tegen thuisploeg Union. Vetokele en Ceballos waren de helden van de dag.

Beide ploegen kwamen met de drang om aan te vallen aan de aftrap, maar kwamen eerst niet aan kansen. Stilte voor de storm, zo bleek later. Eerst kreeg STVV een strafschop nadat Perdichizzi een foute tackle inzette en Vetokele nam het in dank aan: 0-1. En net voor de rust was het opnieuw Vetokele die toesloeg na een perfecte voorzet van Ceballos.

Na de rust was het echter Union dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer en die ook kreeg. Aguemon schilderde de bal op het hoofd van Perdichizzi en die maakte zijn fout van eerder op de match goed: 1-2. En dan een raar doelpunt. Saussez kwam zijn doel ver uit, werd neergehaald, maar Ceballos mocht doorspelen en plaatste de bal in het lege doel. Saussez moest zelfs op een brancard afgevoerd worden.

Maar hij liet het niet aan zijn hart komen. De spanjaard krulde een kwartier voor tijd een bal heerlijk in de hoek en besliste zo de match die eigenlijk al een tijdje gespeeld was.