Volg de match tussen KAA Gent en Standard live, samen met vele andere supporters.

KAA Gent: Davy Roef - Ismaël Kandouss - Tsuyoshi Watanabe - Jordan Torunarigha - Matisse Samoise - Omri Gandelman - Julien De Sart - Archie Brown - Hyun-Seok Hong - Tarik Tissoudali - Matias Fernandez Pardo
Bank: Daniel Schmidt - Pieter Gerkens - Momodou Sonko - Franck Surdez - Stefan Mitrovic - Noah Fadiga - Laurent Depoitre - Jorthy Mokio - Tibe De Vlieger

Standard (KAA Gent - Standard)
Standard: Arnaud Bodart - Lucas Noubi - Konstantinos Laifis - Souleyman Doumbia - Marlon Fossey - Steven Alzate - Hayao Kawabe - William Balikwisha - Moussa Djenepo - Wilfried Kanga - Kelvin Yeboah
Bank: Stipe Perica - Gilles Dewaele - Jonathan Panzo - Kamal Sowah - Isaac Price - Matthieu Epolo - Cihan Canak - Seydou Fini - Hakim Sahabo

Gent en Standard openen de Europe Play-offs op vrijdagavond. Bij de thuisploeg staat Omri Gandelman in de basis in plaats van Pieter Gerkens. De bezoekers doen het met dezelfde elf als op speeldag 30.
20:43
Ibe Hautekiet heeft zich nadrukkelijk warmgelopen in de laatste minuten voor de aftrap. De elf starters blijven de starters.

1
KAA Gent - Standard: 0-0

1
De bal rolt in de KAA Gent Arena. Standard meteen ten strijde.
2
Brown trekt zich eens op gang. De voorzet wordt achteruitgelegd, Gandelman poeiert over.
5
Kanga bijna in het straatje, maar hij mist zijn controle. Daarnet had ook Tissoudali het al lastig om een bal aan te nemen.
8
Leuke combinatie van de Buffalo's. De voorzet van De Sart is te weinig om Bodart te bedreigen.
11
Tien minuten ver, het balverlies stapelt zich stilaan op.
14
De trap van Gandelman was interessant in minuut twee, daarna is het echt wel snel achteruit gegaan met het algemeen niveau.
17
Neen, erg leuk kunnen we deze partij nog niet echt noemen.
20
Lange ballen en balverlies. Al twintig minuten lang.
23
Samoise haalt er een doeltrap uit, na een misverstand met Kandouss nog proper opgelost.
23
En dan plots toch het doelpunt. Fernandez Pardo haalt uit vanuit de tweede lijn en knalt in de verste hoek voorbij Bodart.
25
Gaat het de match wat inspireren, deze voorsprong voor Gent? We kunnen het maar hopen.
28

Goal
Doelpunt van Hayao Kawabe

28
En daar is de 1-1 al. Roef nog met een prima redding in een absoluut onding van een owngoal. Een kopbal wijkt af, dan is er de lat en dan duwt De Sart in eigen doel. Zelden gezien.
31
Standard drukt door. Eerst was er Kawabe met een afzwinger, nu moet Roef inspringen op een inzet van Balikwisha.
34
Toch wat meer strijd in de wedstrijd sinds de doelpunten. Wat meer tempo zelfs ook.
37
Lage schuiver De Sart, Bodart ligt goed plat.
39
Harde knal van Marlon Fossey. Tegen de paal!
41
En ook Fernandez-Pardo probeert het nog eens, maar over de kooi van Bodart.
44
Het blijft over en weer gaan. Het laatste tikje ontbreekt telkenmale!
45
We krijgen 2 minuten blessuretijd.
45+2
Kanga nog eens op wandel, maar hij vergeet af te drukken en er was ook buitenspel.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+20
En zo gaan we rusten met 1-1 in de KAA Gent Arena!

45+20
"Ticket naar de zon" van het onvolprezen Superdiesel als muziek tijdens de rust. Een hoogtepunt na een toch vrij warrige eerste helft.
46
De bal rolt opnieuw in Gent. Wie trekt het laken naar zich toe?
49
Even een blessurebehandeling bij Standard, maar iedereen lijkt verder te kunnen.
52
Corner voor Gent, maar daar doen ze weinig mee. Ook de counter van Standard komt er niet uit!
53

Goal
Doelpunt van Omri Gandelman

54
Een heerlijk doorgespeelde actie en goalgetter Omri Gandelman zorgt opnieuw voor een doelpunt!
57
Nog eens een uitbraak van Brown, maar de voorzet is te weinig om voor gevaar te zorgen.
60
Bijna een uur ver. Wanneer krijgen we de eerste wissels op ons bord?
63
Vervangen Matisse Samoise
Ingevallen Noah Fadiga

63
Samoise kan niet verder en wordt meteen vervangen. Hopelijk is het niet te ernstig.
66
Bodart moet een schot van Fernandez-Pardo even lossen. Gevaar komt er niet van.

68
Dubbele wissel bij Standard. Wat kunnen Dewaele en Fini bijbrengen?
69
Eerst een zwakke inspeelpass van Laifis, daarna doet Tissoudali nog slechter.

72
Dubbele wissel bij Gent. Gerkens en Surdez komen in de ploeg.
72

Goal
Doelpunt van Pieter Gerkens

72
Tissoudali is te zelfzuchtig, maar trapt uiteindelijk op de paal. In de herneming kan Gerkens in twee keer tegen de touwen werken. Match gespeeld?
75
Standard wil nog eens alles op alles zetten. Fossey wordt gehaakt, tackle op de bal van Brown en dus niet meer dan een corner.
78
De bezoekers krijgen een vrije trap. Even hommeles, de vrije trap zelf lijkt nergens naar. Plukbal voor Roef.
79
Tissoudali dribbelt zich nog eens vast. Wel een hoekschop, maar daar zat veel meer in.
80

Goal
Doelpunt van Ismaël Kandouss

80
Het is Kandouss die de boeken helemaal dicht doet. Hij kan de corner van dichtbij binnenwerken.
83
Fossey nog eens met een schotje uit de draai, geen probleem voor Roef.