Waasland-Beveren - KV Kortrijk

KV Kortrijk wint atypische eindeseizoensmatch gekruid met wereldgoals, een rode kaart en een fase met de VAR
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Beveren
| 0 reacties

KV Kortrijk wint eindeseizoenswedstrijd op het veld van Waasland-Beveren

KV Kortrijk wint atypische eindeseizoensmatch gekruid met wereldgoals, een rode kaart en een fase met de VAR
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft het seizoen afgesloten met een verdiende overwinning op het veld van Waasland-Beveren. In een match die zowat alles te bieden had, bleef Chevalier wel steken op 21 treffers, waardoor Harbaoui de titel van topschutter op zak heeft.

Voor Waasland-Beveren en KV Kortrijk stond er nog weinig op het spel, behalve dan de topschutterstitel voor Teddy Chevalier. Glen De Boeck had een waslijst aan geblesseerde spelers en was al blij dat hij een selectie van 17 spelers kon samenstellen. 

Voor de wedstrijd werd Laurent Jans in de bloemetjes gezet als 'Speler van het Jaar'. De Luxemburger zorgde meteen ook voor de eerste kans van de match, maar trapte voorlangs. Kortrijk kreeg meer grip op de match, maar het was Thelin die een huizenhoge kans op Bruzzese mikte.

Kortrijk kreeg halverwege de eerste periode ook kansen. Roef duwde de poging van Ivanof in hoekschop en stopte daarna de poging van Chevalier, die te lang twijfelde tussen inspelen of zelf trappen. Chevalier kreeg een nieuwe kans, maar ook met zijn linker bleef zijn 22e van het seizoen voorlopig uit. 

Toch Perbet

Wat eigenlijk een overbodige match was, werd een aangenaam kijkstuk. Perbet deed de netten dan toch trillen, maar de vlag ging de hoogte in. Even later lukte Perbet dan toch de verdiende 0-1, na een knappe Kortrijkse aanval.

Maar voor het rustsignaal weerklonk, stond de thuisploeg met zijn tienen. Angban plantte zijn voet domweg op Perbet toen die op de grond lag en Visser twijfelde niet: rood. Waasland-Beveren nog een helft met een mannetje minder.

Dolle minuten in tweede helft

Geeraerd greep in en bracht met Verstraete een extra middenvelder, maar al snel in de tweede helft kwam Kortrijk op een verdiende 0-2 voorsprong. Ajagun twijfelde niet, Roef kon enkel kijken hoe zijn heerlijke schot via de paal in de netten belandde. 

"Dat kan ik ook", moet Ampomah hebben gedacht. Met een knappe lob van buiten de zestien zorgde hij niet veel later voor de aansluitingstreffer. Wereldgoals en een rode kaart: deze match had alles, behalve een fase met de VAR. Maar ook daar werd voor gezorgd. Visser floot eerst niet na een contact met Ampomah in de zestien, maar na het raadplegen van de videobeelden wees hij toch naar de stip.

Thelin bedankte niet. Zijn zwakke penalty werd door een sterk keepende Bruzzese gestopt. Kortrijk was even aangeslagen, maar bleef kansen creëren. Scoren lukte echter niet, waardoor de spanning tot in het slotkwartier bewaard werd. 

Geen goal voor Teddy

Chevalier verscheen nog enkele keren voor doel, maar kon niet op gelijkte hoogte van Harbaoui (22 treffers) komen. Er kwamen vijf extra minuten bij en daar maakte invaller Hoxha handig gebruik van om toch nog de 1-3 eindstand op het bord te zetten. 

Kortrijk pakte verdiend de drie punten, beide ploegen kunnen nu in vakantiemodus en aan het volgende seizoen denken. 

Goals

1
3

Balbezit

43
57

Aanvallen

40
64

Gevaarlijke aanvallen

19
47

Schoten op doel

2
4

Schoten naast/over doel

4
3

Geblokkeerde schoten

0
1

Hoekschoppen

4
11

Buitenspel

1
4

Fouten

10
16

Vrije trappen

20
11

Doeltrappen

8
8

Inworpen

11
12
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi