Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Tivoli - Aachen
HSV gooit zege te grabbel in slotfase
Philippe Crols

HSV is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen. Het zag er nochtans lange tijd zeer goed uit voor het team van trainer Doll. Zijn team kwam 0-1 en 1-3 voor, maar gaf die voorsprong dus telkens uit handen. De 3-3 viel in de allerlaatste minuut.

Beide ploegen begonnen afwachtend. Er waren in het begin wel wat schoten vanop afstand, maar de eerste echte poging die het vermelden waard was, was die van Berisha op het kwartier. Aachen-doelman Straub pareerde echter. Even later moest ook de bezoekende doelman Wächter aan de slag. Ook hij deed wat hij moest doen en pakte de inzet van Fiel. Halverwege de eerste helft kreeg Berisha opnieuw een kans, maar deze keer een hele grote. Hij stond volledig vrij, maar trapte toch nog op Straub. Op het halfuur lukte het dan wel voor Berisha. Na een vrijschop kreeg hij de bal in doel, 0-1. Aachen was nog enkele malen gevaarlijk dankzij de bedrijvige Ebbers, maar scoren voor rust lukte niet meer.

Het begin van de tweede helft was wederom evenwichtig. Op het uur dan toch plots opschudding toen de thuisploeg een strafschop kreeg. Reghecampf zette de elfmeter om, 1-1. HSV sloeg echter onmiddellijk terug en nog geen vijf minuten later maakte Benjamin er alweer 1-2 van. En de beslissing leek even later volgen. Een kwartier voor tijd scoorde Ljuboja de 1-3. Boeken dicht dacht iedereen. Een minuut later moest iedereen zijn mening echter al opnieuw herzien. Wächter redde eerst nog, maar in de herneming was hij kansloos op de kopbal van Fiels. Enkele minuten voor tijd kwam HSV al een eerste keer met de schrik vrij. Herzig stond helemaal vrij, maar zijn kopbal werd door Wächter schitterend gered. Toen ging het dus nog goed, maar in de blessuretijd glipte de zege toch nog uit de Hamburgse handen. Een voorzet van Schlaudraff werd door Reinhardt ongelukkig in eigen doel verlengd. Zo werden de punten dus alsnog verdeeld.