Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Signal Iduna Park
Leverkusen wint in Dortmund en is zesde
Philippe Crols

Niemand die het een speeldag of vijf voor mogelijk hield, maar Bayer Leverkusen staat na zeventien speeldagen plots op de zesde plaats. Dat heeft het te danken aan de overwinning van vorige week tegen Hertha en aan die van zondagavond op bezoek bij Dortmund. Bayer won er met 1-2.

Op het eerste echte doelgevaar in de wedstrijd was het twintig minuten wachten. Bezoeker Athirson testte doelman Weidenfeller, maar die gaf geen krimp. Dortmund reageerde met een goede actie en voorzet van Kringe, maar de bal ging net niet in doel. Dat gebeurde halverwege de eerste helft wel, maar dan aan de overkant. Freier bediende Voronin en die deed waarvoor hij betaald wordt, 0-1. De thuisaanhang was allerminst tevreden met de prestatie en de fluitconcerten lieten dan ook niet lang op zich wachten. Leverkusen domineerde de partij, maar een bevrijdende 0-2 bleef dankzij thuisdoelman Weidenfeller uit. 0-1 was dus de ruststand.

Tien minuten na rust was er dan zowaar bijna een doelpunt voor de thuisploeg. De kopbal van Wörns werd echter voor de lijn weggehaald. Dortmund leek eindelijk te begrijpen wat het moest doen en ook Pienaar liet zich opmerken met een goed schot, maar een doelpunt volgde niet. Ook Kringe probeerde het vanop afstand, maar Butt tikte de bal over de dwarsligger. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het was Leverkusen dat opnieuw wist te scoren. Een kwartier voor tijd legde Barbarez af voor Kiessling en de invaller maakte er 0-2 van. Een minuut later was de spanning bijna terug. Kringes kopbal spatte uiteen op de lat. Vijf minuten voor tijd lukte de thuisploeg toch nog de aansluitingstreffer. Amedick kopte een hoekschop binnen, maar verder kwam BVB niet meer.