Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Weserstadion
Bremen wint en is herfstkampioen

Werder Bremen staat samen met Schalke 04 na zeventien speeldagen aan de leiding, maar dankzij een beter doelpuntensaldo mag Werder zich herfstkampioen noemen. Het won op de laatste speeldag voor de winterstop in eigen huis van Wolfsburg met 2-1.

Het was een wedstrijd tussen de beste aanval van Werder en de beste verdediging van Wolfsburg. Na tien minuten was de thuisploeg een eerste maal gevaarlijk. Klose vond Jentzsch echter op zijn weg. De reactie van de bezoekers kwam er langs Krzynowek. Zijn inzet was evenwel niet zo gevaarlijk. Iets voorbij het kwartier klom Werder op voorsprong. Klose legde af voor Jensen die de bal mooi in doel legde, 1-0. Op het halfuur leek de thuisploeg de wedstrijd dan al helemaal te beslissen. Na een fout van Hofland op Diego ging de bal op de stip, maar Diego zelf trapte op de lat. De bezoekers kregen eigenlijk geen enkele kans tot enkele minuten voor rust. Een bezoekende hoekschop werd slecht weggewerkt en Boakye schoot binnen, 1-1.

Werder moest winnen om herfstkampioen te worden en dat had Frings goed begrepen, maar zijn goede poging werd door de bezoekende doelman gepareerd. Even later kopte Klose net naast. Dan was het even windstil en de eerste fluitconcerten aan het adres van de thuisploeg staken de kop op. Twintig minuten voor tijd schroeide Naldo nog eens de vuisten van doelman Jentzsch na een vrijschop. Wolfsburg kon ondertussen ook naar hartelust counteren, maar veel gevaarlijke standjes kwamen daaruit niet voort. De bezoekers leken ook met een punt huiswaarts te keren, maar dat was even buiten Naldo gerekend. Hij knalde een vrijschop nu wel in doel en bezorgde zijn team daarmee de drie punten en de herfsttitel.