Speeldag: Speeldag 17
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum duwt Gladbach miserie in
Philippe Crols

Bochum en Borussia Mönchengladbach trapten op vrijdag de eerste wedstrijd van de laatste speelronde voor de winterstop op gang. Het werd geen al te leuke wedstrijd voor de bezoekers. Ook nu werd er niet buitenshuis gewonnen. Integendeel, er werd met 2-0 verloren.

Wesley Sonck zou net als Bernd Thijs de hele wedstrijd spelen, maar dat zou uiteindelijk niet helpen voor de bezoekers. Toch was de Belgische spits na vijf minuten dicht bij de openingsgoal. Zijn hakje werd echter nog op de lijn weggehaald. Er was veel goede wil aanwezig bij beide teams en Bochum was ook beter. Toch kwam de thuisploeg pas na twintig minuten beter in de wedstrijd en het kreeg ook heel wat goede mogelijkheden, maar Keller kraakte niet. Het werd voor Gladbach dan ook tijd dat het rust werd, maar net voor de pauze slikte het toch nog een goal. Bezoeker Levels bood Gekas de 1-0 aan en die liet het cadeau niet liggen.

Bochum was duidelijk de beste ploeg. Een statistiekje in de tweede helft leerde ons dat de thuisploeg al 17 maal op doel had geschoten, terwijl de bezoekers slechts zes pogingen ondernomen hadden. Gladbach moest uiteraard komen, maar de beste kansen waren toch nog voor de thuisploeg, al kon ook Insua eens gevaarlijk uithalen voor de bezoekers. Enkele minuten voor tijd viel de beslissing en die was vrij illustratief voor misschien wel de hele heenronde van Gladbach. Kahe kopte een vrijschop van Misimovic in zijn eigen doel, 2-0 en boeken dicht.