Energie Cottbus
stuVFB Stuttgart
Datum: 16/12/2006 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadion der Freundschaft
Cottbus houdt Stuttgart in bedwang
Philippe Crols
| 0 reacties
Cottbus houdt Stuttgart in bedwang
Foto: © SC

VFB Stuttgart kan terugblikken op een goede eerste seizoenshelft. Weinigen die het team namelijk voor aanvang van de competitie in de top-4 hadden zien staan. Op de laatste speeldag voor de winterstop ging het wel gedeeltelijk fout in Cottbus. Er werd niet gescoord en dus bleef het 0-0. 

De aanvangsfase was duidelijk voor de bezoekers, maar verder dan enkele ongevaarlijke doelpogingen uit de tweede lijn kwam het niet. De thuisploeg kwam dan wat beter in de partij, maar de kansjes bleven voor de bezoekers. Zo moest Piplica ingrijpen op een schot van Magnin. De enige doelpoging die het vermelden waard was voor Cottbus was de kopbal van McKenna, maar echt gevaarlijk was dat allemaal niet. 0-0 was terecht de ruststand. 

Voor het eerste doelgevaar in de tweede helft was het wachten tot op het uur. Toen knalde Gomez op Piplica en even later probeerde ook Boka het eens, al was dat een pak minder gevaarlijk. Dan was het wachten tot de slotfase voor doelgevaar. Hildebrand was op post om een kopbal van Kioyo makkelijk te pakken. Aan de overkant moest Piplica opnieuw ingrijpen op een pegel van Hitzlsperger. Het bleef echter 0-0 na een weinig boeiende pot voetbal.