nur1.FC Nürnberg
Arminia Bielefeld
0-1
25' Jörg Böhme (pen)
Philippe Crols

Op speeldag zes telde de Duitse Bundesliga nog vijf leiders. Een speeldag later schieten er daar nog maar drie van over. Zaterdag al moest Hertha BSC de rol lossen en zondag deed Nürnberg hetzelfde. Het kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Arminia Bielefeld.

De bezoekers uit Bielefeld kwamen goed georganiseerd spelen in Nürnberg en de thuisploeg had dan ook alle moeite van de wereld om een opening in de bezoekende defensie te vinden. Het waren zelfs de bezoekers die op voorsprong kwamen. Halverwege de eerste speelhelft had Nürnberg-doelman Schäfer Wichniarek neergehaald in de zestien en een strafschop was het gevolg. De ervaren Jörg Böhme zette de elfmeter foutloos om, 0-1. Nürnberg kwam er eigenlijk niet aan te pas, maar tien minuten voor rust had Bielefeld toch wat geluk. Schroth vond het doelhout op zijn weg naar de gelijkmaker. Enkele minuten later stond de gelijkmaker toch op het bord. Vittek deed het voorbereidende werk en Polak maakte het af, 1-1 en dat was ook de ruststand.

Het eerste gevaar na rust kwam van de bezoekers. Zuma knalde na een goed uitgevoerde counter op doelman Schäfer. Even later nam Vittek voor de thuisploeg op Bielefeld-doelman Ziegler onder vuur. Op het uur mocht Mintal dan invallen voor de thuisploeg en hij stond nog niet goed en wel op het veld of Nürnberg nam bijna de leiding. Een kopbal van Vittek belandde echter op de dwarsligger. Bielefeld beperkte zich tot het verdedigen van die gelijke stand, maar kwam er twintig minuten voor tijd toch ook goed uit. Schäfer moest zijn kunnen tonen op de inzet van Masmanidis. Vijf minuten later dan had Mintal de thuisploeg op voorsprong moeten zetten, maar de invaller stuitte op een uitstekende doelman Ziegler. Even later vond ook Vittek opnieuw Ziegler op zijn weg. Dat gebeurde in de laatste vijf minuten nog twee maal, maar verder dan 1-1 kwam de thuisploeg dus niet meer. Door dit puntenverlies moet Nürnberg het leidend trio, Werder, Bayern en Schalke, laten gaan. Bielefeld staat in de brede middenmoot geklasseerd.