Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadion der Freundschaft
Dortmund staat weer onder de mensen

Borussia Dortmund heeft op zondag een goede zaak gedaan. Het won in en tegen Cottbus met 2-3. In de eerste helft lagen de bezoekers duidelijk onder en ontsnapten toen al aan een onoverbrugbare achterstand, maar in de tweede helft zetten de Borussen orde op zaken.

De studieronde sloegen ze in Cottbus gemakkelijkheidshalve over. We waren twee minuten ver toen Brzenska een vrijschop van Ricken in doel kopte. Lang duurde de bezoekende vreugde niet, want een minuut later kopte da Silva een vrijschop van Munteanu eveneens binnen. Stilstaande fases bleven de gevaarlijkste situaties opleveren. McKenna kopte na tien minuten zo bijna de voorsprong op het bord voor de thuisploeg. Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Cottbus opnieuw kwam dreigen. Weidenfeller hield de poging van Radu echter uit doel. Nog een minuut later verscheen diezelfde Radu helemaal alleen voor de bezoekende doelman, maar een doelpunt kwam er weer niet uit voort. Nadien ging de storm een beetje liggen, maar twee minuten voor rust was er toch weer een goede kans voor Cottbus. Dit keer kopte Kioyo naast. In blessuretijd was ook Dortmund nog eens gevaarlijk. Een afstandschot van Kringe ging echter over het doel van de thuisploeg. De ruststand was dan ook 1-1 en daar mocht Dortmund tevreden mee zijn.

Ondanks dat de eerste kans uit de tweede helft opnieuw voor Cottbus was met een afstandschot van Küntzel was het toch Dortmund dat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Net voor het uur kopte Brzenska opnieuw een vrijschop van Ricken binnen. Een perfecte kopie van het eerste doelpunt. Twee minuten later namen de bezoekers nog meer afstand. Smolarek bediende Frei en die trof raak, 1-3. Smolarek kon de partij vijf minuten later helemaal beslissen, maar hij kopte naast. De thuisploeg voerde nadien de druk op, maar de kansen van de eerste speelhelft kwamen niet meer terug. Een minuut voor tijd bracht Munteanu de spanning toch nog even terug in de partij. Hij zette een strafschop foutloos om, 2-3. Een kans op de gelijkmaker kreeg de thuisploeg echter niet meer. Dortmund hield stand en staat nu met elf punten op twee punten van het leidend trio. Cottbus blijft steken op acht punten.