Speeldag: Speeldag 7
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum thuis vernederd door Bremen
Philippe Crols

Bochum-Bremen was een duel tussen de laatste en de eerste. Bremen verkeert na een slechte septembermaand weer in een betere vorm. Dat ondervond Bochum als geen ander zaterdag. De thuisploeg werd op eigen veld met 0-6 vernederd door de doelpuntenmachine uit Bremen.

Bremen moest het doen zonder de geblesseerde Tim Borowski, maar ook zonder hem begonnen de bezoekers zoals we dat van hen gewend zijn. Dat wil zeggen veel druk naar voren. Skov-Jensen moest in de eerste vijf minuten al redding brengen op schoten van Diego en Frings, maar nog voor de tiende minuut weggetikt was stond de 0-1 toch op het bord. De Bochum-doelman kon eerst nog redding brengen op de pogingen van diezelfde Frings en Diego, maar hij was kansloos bij het schot van Hunt, 0-1. Op het kwartier toch eens een poging van de thuisploeg. Dabrowski besloot op doelman Wiese. Bochum acteerde zeer zwak. Joris Van Hout kon er niets aan doen, want hij zat op de bank, maar zag allicht ook wel dat Bremen na een halfuur spelen de wedstrijd al had kunnen beslissen. Skov-Jensen werd langs alle kanten onder vuur genomen, maar hield die 0-1 op het bord. Enkel een schotje van Trojan, net voor rust, was langs Bochum-kant voor rust nog het vermelden waard.

De thuisploeg kwam agressiever uit de kleedkamer en via Zdebel en Trojan werd Wiese al meteen op de proef gesteld. Doelpunten vielen er echter niet. Aan de overkant was de eerste mogelijkheid wel zo goed als meteen raak. Een hoekschop van Frings werd door Schulz in doel gekopt, 0-2. Bremen kon nu rustig de partij uitspelen en kreeg nog een behoorlijk aantal kansen, maar het hoefde duidelijk niet meer. De thuisploeg kon dan weer niet meer. Met Joris Van Hout probeerde men bij Bochum om er nog wat aanvallende kracht bij te brengen een kwartier voor tijd, maar het liep vanaf toen pas helemaal fout.

Net na de invalbeurt van Van Hout werd het 0-3. Het schot van Vranjes week af en ging over Skov-Jensen in doel. Een minuut later dan plaatste Diego het hoogtepunt van de partij. Hij rolde de Bochum-afweer op en schoot losjes in doel, 0-4. Diego was zonder twijfel de man van de match. Hij zorgde net voor tijd nog voor een vijfde doelpunten voor de mannen van trainer Schaaf. Wie dacht dat het daarmee voorbij was had het goed fout. Naldo legde de 0-6-eindcijfers vanop vrijschop vast. Bremen blijft zo aan de leiding staan, Bochum is nog steeds de bezitter van de rode lantaarn.