Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Borussia-Park
Gladbach is thuis onoverwinnelijk
Philippe Crols

Bij Mönchengladbach stond Bernd Thijs in de basis en zat Wesley Sonck voor het eerst op de bank. Bij de bezoekers was er van Peter van der Heyden nog geen spoor. Hij is geblesseerd en kon er dus ook niet voor zorgen dat Gladbach zijn vierde thuisoverwinning van het seizoen boekte. Pas in de slotfase werd de 3-1-zege veiliggesteld.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Voor Wolfsburg kon Hoogendorp tot twee maal toe uithalen en voor de thuisploeg waagde Neuville zijn kans. Doelpunten vloeiden er niet uit voort. Wolfsburg had duidelijk veel vertrouwen na de thuiszege tegen Bayern op de vorige speeldag en Gladbach had moeite om openingen te vinden. Op het kwartier kwamen de bezoekers ook op voorsprong. Madlung kopte een hoekschop van Krzynowek in doel, 0-1. Een minuut later zorgde diezelfde Krzynowek bijna voor de 0-2, maar Keller kon met de voet redding brengen. Gladbach speelde dat eerste halfuur inspiratieloos en de bezoekers leken zonder problemen de rust te gaan halen met een 0-1-voorsprong. Dat gebeurde evenwel niet, want in een dolle twee minuten boog de thuisploeg de situatie helemaal om. Eerst maakte Kluge gelijk en een minuut later maakte Neuville er op aangeven van Delura 2-1 van. Dat was ook de ruststand.

Tien minuten na rust liet onze landgenoot Thijs zich opmerken. Hij kopte een hoekschop van Delura maar net over. Twintig minuten voor tijd zat de partij voor de ex-Genkenaar er wel op. Hij werd toen vervangen. Op kende Gladbach nog altijd geen problemen en het zou die ook niet meer krijgen. De bezoekers domineerden de partij tot de gelijkmaker, maar in de tweede helft kregen ze zo goed als niets meer voor mekaar. Toch was het voor de thuisploeg wachten tot zeven minuten voor tijd vooraleer de beslissing viel. David Degen stond amper drie minuten op het veld toen hij de bal met de borst controleerde en hem vervolgens in doel schoot, 3-1 en de partij was gespeeld. Wesley Sonck werd geen speelminuten gegund. Gladbach blijft het ook zonder hem wel goed doen. Het won thuis alles, maar verloor buitenshuis ook wel alles.