Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart wint eerste maal voor eigen volk
Philippe Crols

Met Stuttgart en Leverkusen stonden twee teams tegenover mekaar die evenveel punten hadden. Na zes speeldagen telden ze beide acht stuks. Stuttgart had thuis ook nog niet gewonnen dit seizoen, maar daar kwam zaterdag eindelijk verandering in. Het versloeg een mak Leverkusen met 3-0.

Stuttgart nam de partij van minuut een in handen. Schoten van Gomez en Khedira konden Leverkusen-doelman Butt echter niet bedreigen. Ook Cacau probeerde tot twee maal toe, maar kende geen geluk. Leverkusen kon slechts dreigen met een flauw kopballetje van Juan. Halverwege de eerste helft klom de thuisploeg dan verdiend op voorsprong. Gomez schoot met links in de verste hoek voorbij Butt, 1-0. Een minuut later moest de bezoekende doelman weer uitkijken. Hij was bij de pinken op een schot van Da Silva en dat was nodig ook om de 2-0 te voorkomen. Leverkusen acteerde zeer zwak en Stuttgart bleef de betere ploeg zonder echt uitgespeelde kansen de creëren. Genter en opnieuw Cacau waren nog wel gevaarlijk, maar diepten de 1-0-voorsprong voor rust niet meer verder uit.

Net na rust werd die voorsprong wel uitgediept en dat nog wel door een oude bekende. Arthur Boka, ex-Beveren, knalde de 2-0 in doel. Leverkusen had een snel doelpunt nodig om de wedstrijd spannend te houden en dat gebeurde bijna. Schneider trof enkele minuten na de 2-0 het doelhout. Na een uur spelen zag het er echter zeer benard uit voor Leverkusen. Ramelow kreeg zijn tweede gele kaart en mocht inrukken. Doelman Butt hield zijn ploeg nadien nog ietwat in de partij toen hij enkele minuten na de uitsluiting van Ramelow een strafschop van Da Silva uit zijn doel ranselde. Butt was nadien de enige die er nog voor zorgde dat de bezoekers niet tegen een grotere nederlaag aanliepen. Toch kon ook hij de 3-0 niet verhinderen. Hitzlsperger schoot vanop de rand van de zestien de 3-0 binnen. Meteen ook de eindstand.