Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Veltins-Arena
Schalke maakt het zich weer moeilijk
Philippe Crols

Schalke heeft bekerwinnaar Nürnberg verslagen. De thuisploeg leek na een helft gewonnen spel te hebben, maar bracht Nürnberg eigenhandig terug in de partij. Dat betaalde Schalke bijna nog cash, maar paal en dwarsligger hielden de punten in Gelsenkirchen

De eerste echt voldragen aanval was goed voor het eerste doelpunt. Net voor het kwartier werkte Asamoah een voorzet van Westermann in doel. Daarvoor hadden Kuranyi en Asamoah ook al wel eens de bezoekende doelman voorzichtig op de proef gesteld. Schalke had het overwicht en controleerde het spel makkelijk. Tien minuten voor rust werd het logischerwijze dan ook 2-0. Na de inzet van Rafinha zorgde Engelhardt ervoor dat de bal in zijn eigen doel vloog. Aan de rust stond het 2-0.

Niets leek Schalke van de overwinning te kunnen houden, maar iets voor het uur kwam Nürnbeg plots terug in de partij. Charisteas kopte een hoekschop tegen de touwen. Schalke liet Nürnberg terug in de wedstrijd komen, maar echt veel uitgespeelde kansen kreeg de bekerwinnaar niet. Toch was Misimovic heel dicht bij de gelijkmaker, maar de paal stond in de weg. De thuisploeg moest tot de laatste minuut met de billen dichtgeknepen zitten. Nadat Kuranyi dé kans op de 3-1 had gemist, schoot Mintal in blessuretijd tegen de dwarsligger. Pech voor Nürnberg, geluk voor Schalke.