Karlsruher SC
hamHamburger SV
1-0
1-1
Datum: 15/12/2007 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Wildparkstadion
HSV door het oog van de naald
Nico Wieme
| 0 reacties
HSV door het oog van de naald
Foto: © SC

Hamburg SV heeft voor de tweede week op rij de kans laten liggen om te naderen op koploper Bayern München. Met veel geluk kon het bij Karlsruhe SC in de blessuretijd nog een punt uit de brand slepen.

Hamburg SV, zonder de aangeslagen Vincent Kompany, heeft dankzij een doelpunt van Ivica Olic in de blessuretijd van de tweede helft uiteindelijk nog een punt behaald op het veld van Karlsruhe SC. Door dit gelijkspel blijven de Noord-Duitsers wel nog in de running voor de titel.
 
HSV had in het begin van de partij overwicht, maar kon zich niet echt kansen creëren. Het was wachten tot op het kwartier vooraleer Paolo Guerrero op doel besloot, maar thuisportier Jean-Francois Kornetzky had een schitterende redding in huis. Na de pauze hadden ze bij de bezoekers de appelsientjes nog niet verteerd of ze mochten de bal al uit hun netten halen. Christian Timm profiteerde van een onoplettendheid in de Hamburgverdediging. HSV ging nu verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar zowel Piotr Trochowski, Rafaël van der Vaart als Bastian Reinhardt kwamen niet tot scoren. Ook de thuisploeg kreeg nog enkele kansjes, maar die werden eveneens de nek omgewrongen. Toen de thuisploeg de polonaise al wou inzetten, strafte Olic een foutje in de thuisdefensie genadeloos af.

Hamburg strandt op vier punten van de koplopers, Karlsruhe eindigt de eerste seizoenshelft op een mooie zesde plaats.