Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Volkswagenstadion
Wolfsburg verrast Dortmund
Philippe Crols

Borussia Dortmund is bijna even wisselvallg als Hertha Berlijn. Nadat Borussia vorige week met ruime cijfers van Bielefeld won werd er dit weekend verloren tegen Wolfsburg. Dat gebeurde ook met ruime cijfers: 4-0.

De eerste doelpoging was nog wel van de bezoekers. Federico dwong Lenz al snel tot een goede redding. Na tien minuten zag het er plots helemaal beroerd uit voor Dortmund. Na acht minuten liet Weidenfeller zich verrassen door Schäfer: 1-0. Enkele minuten later legde diezelfde Schäfer de bal klaar voor Costa en het stond ineens 2-0. Dortmund reageerde via schuchtere pogingen van Petric, maar overtuigend was het allemaal toch niet. De bezoekers kwamen naar het einde toe wel beter in de wedstrijd, maar het was wel rusten geblazen bij 2-0.

Na rust waren de betere mogelijkheden opnieuw voor de thuisploeg. Weidenfeller had een goede redding in huis op een schot van Madlung. Tussendoor was Valdez voor Dortmund ook eens gevaarlijk, maar veel lijn kregen de bezoekers niet in hun spel. Op het uur was het helemaal over en out. Schäfer was opnieuw de man van de assist en Gentner besliste de partij: 3-0. Vanaf toen kabbelde de wedstrijd verder. De thuisploeg diepte de score nog wel verder uit. Dzeko nette tien minuten voor rust de 4-0, meteen ook de eindstand.