Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Weserstadion
Werder geeft Leverkusen pak rammel
Philippe Crols

Werder Bremen heeft Leverkusen een pak voor de broek gegeven. Beide teams hielden elkaar een helft lang in evenwicht, maar na rust denderde Werder over Leverkusen heen. Het werd maar liefst 5-2.

De bezoekers zaten vrijwel meteen in een zetel. Freier en Barnetta waren betrokken bij een counter van Leverkusen. Die laatste schoot de ploeg in vorm onmiddellijk op voorsprong. Daarna nam Werder het initiatief en moest Adler zich reppen op een kopbal van Mertesacker. Na die kopbal van de verdediger gebeurde er vrij lang niets. Iets voor het halfuur stak de thuisploeg nog eens een tandje bij. Dat resulteerde in de gelijkmaker. Borowski zag zijn inzet eerst nog schitterend gered worden door Adler, maar Klasnic was er als de kippen bij. Rusten deden beide elftallen bij 1-1.

Na rust maakte Bremen er op een kwartier tijd korte metten mee. Na vijf minuten spelen strafte Diego slecht uitverdedigen bij de bezoekers al af: 2-1. Even later zonderde Jensen Fritz af en de 3-1 was een feit. Het plezier bij de supporters van Werder kon niet op. Zeker niet toen Klasnic halverwege de tweede helft zijn tweede van de middag lukte. De doelpunten bleven maar komen. Met nog twintig minuten te gaan pikte ook Rosenberg zijn goaltje mee. Bij de bezoekers waren ze behoorlijk aangeslagen. Kießling slaagde er wel nog in te milderen tot 5-2, maar daar bleef het wel bij.