Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Olympiastadion
Bayern blijft weer op gelijkspel steken
Nico Wieme

Bayern München is herfstkampioen in Duitsland. Daarvoor volstond, voor de tweede opeenvolgende week, een troosteloze 0-0 bij Hertha BSC. De Zuid-Duitsers moeten wel Werder Bremen naast zich dulden, maar halen het op basis van een beter doelpuntensaldo.

Bayern München beleeft woelige weken.
Van de laatste acht wedstrijden kon het er maar twee winnen en afgelopen week waren er de problemen rond doelman Oliver Kahn. Als het woensdag in de UEFA-beker tegen het Griekse Aris Thessaloniki misloopt, dreigt trainer Ottmar Hitzfeld in wel zeer nauwe schoentjes terecht te komen. Om Europees te overwinteren hebben ze minstens een gelijkspel nodig.

In een met 74 220 toeschouwers uitverkocht Olympiastadion in Berlijn behoedde gelegenheidsdoelman Michael Rensing de bezoekers voor een nederlaag. De Duitse internationals Lukas Podolski en Bastian Schweinsteiger vervingen de geblesseerden Luca Toni en Jose Ernesto Sosa. Bayern begon nochtans sterk aan de wedstrijd en nam onmiddellijk het initiatief. Vooral Franck Ribery heerste op het middenveld van de Beieren. Naarmate de wedstrijd echter vorderde, werd de Fransman nog maar een schim van zichzelf. Uit hun overwicht van de aanvangsfase konden de bezoekers echter geen doelpunt puren. Zoals in de vorige wedstrijden ontbrak het hen aan de nodige efficiëntie. Zowel Miroslav Klose, Daniël Van Buyten en Podolski misten de kansen. Berlijn beperkte zich hoofdzakelijk tot een sterke defensieve organisatie en loerde op de counter. Deze tactiek loonde bijna in de 21ste minuut toen Gilberto na een doorgekopte bal van Marko Pantelic alleen voor de bezoekende doelman opdook. De Braziliaan probeerde echter met zijn zwakke rechter af te drukken.

Onmiddellijk na de pauze schoot diezelfde Gilberto van op ruim 25 meter naar het Bayerndoel, maar Rensing was bij de pinken. De thuisploeg begon nu meer druk te ontwikkelen en brachten daarmee Bayern meermaals in de problemen. In de 59ste minuut pareerde Rensing weer schitterend op een inzenden van Pal Dardai. Van bezoekende zijde was er offensief niet veel meer te zien, behalve een afstandsschot van Podolski in de 67ste minuut. Zo bleef de beginstand op het scorebord staan en daar mocht vooral Bayern zeer blij mee zijn. Zij moeten nu wel Werder Bremen naast zich in de stand dulden en dat zal toch wel voor enige ongerustheid zorgen.