levBayer Leverkusen
1-1
1-2
2-3
86' Simon Rolfes (pen)
Datum: 02/02/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stadion der Freundschaft
Late strafschop bezorgt Leverkusen zege
Philippe Crols

Leverkusen blijft aanklampen bovenaan het klassement. Dankzij een late strafschop trok het tegen Cottbus met 2-3 aan het langste eind. Cottbus blijft zo in de degradatiezone ronddwalen.

De thuisploeg leek de goede reeks van in de heenronde gewoon verder te zetten in de eerste helft. Al na een kwartier bracht Papadopoulos zijn team op voorsprong met het hoofd. De aanvaller kwam tijdens de winterstop over van Leverkusen. De bezoekers kregen ook goede kansen, maar scoren bleek een probleem. Tremmel hield de netten droog in de eerste helft.

Wat niet lukte voor Leverkusen in de eerste helft, lukte wel in het begin van de tweede periode. Na een hoekschop belandde de bal voor de voeten van Rolfes en die scoorde de gelijkmaker. Leverkusen drukte door en met nog twintig minuten op de klok leek de ingevallen Bulykin zijn team de drie punten te gaan bezorgen. Tien minuten voor tijd kwam Cottbus echter weer op gelijke hoogte. Adler kon eerst nog redding brengen op een schot van Rost, maar tegen de rebound van Bassila was hij kansloos.

Cottbus leek zelfs nog even op 3-2 te komen. Enkele minuten voor tijd scoorde Skela voor de thuisploeg, maar zijn goal werd afgekeurd. De winning goal viel nog aan de overkant. Na een fout in de zestien floot Wagner voor een elfmeter. Die werd door Rolfes omgezet.