Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Wedaustadion
Klimowicz redt Dortmund in Duisburg
Philippe Crols

Duisburg en Dortmund hebben op zaterdagmiddag 3-3 gelijkgespeeld. Duisburg leek de zege op zak te hebben, maar invaller Klimowicz scoorde nog twee maal in het laatste deel van de wedstrijd. Duisburg mist zo de kans om weg te komen van de laatste plaats.

Borussia Dortmund knikkerde afgelopen week Werder Bremen uit de Duitse beker en op Robert Kovac na stond iedereen ook nu weer op het veld bij Dortmund. Bij de thuisploeg begon Manasseh Ishiaku op de bank. Hij scoorde in de heenwedstrijd nog twee keer.

De thuisploeg domineerde de volledige eerste helft. Een onherkenbaar zwak Dortmund kreeg op 45 minuten tijd twee doelpunten om de oren. Na een kwartier kwam de rode lantaarn op voorsprong. Bezoekende doelman Ziegler ging in de fout en Filipescu profiteerde. Een kwartier later leek Borussia helemaal in de touwen te hangen. Na een mooie aanval lukte Willi zijn eerste seizoensdoelpunt. Het was rusten geblazen bij een 2-0-stand en dat was volledig terecht.

De spanning keerde meteen na rust weer terug. Na vijf minuten spelen kopte Kehl een voorzet van Dede in doel, 2-1. Lang stond die score niet op het bord, want nog geen tien minuten later wees scheidsrechter Kempter naar de stip na een fout van Dede op Grlic. Tararache zette de elfmeter feilloos om. Dortmund-trainer Doll speelde dan maar alles of niets. Frei en Klimowicz moesten de meubelen komen redden. Die laatste stond nog geen vijf minuten op het veld of hij had op aangeven van Federico Dortmund op 3-2 gebracht. Dortmund drukte de thuisploeg vanaf dat moment helemaal weg. Kansen op de gelijkmaker kregen de bezoekers ook, maar een doelpunt maken leek niet meer te lukken. In de laatste seconden van de blessuretijd lukte Klimowicz zijn tweede van de middag.