Speeldag: Speeldag 18
Stadion: HSH Nordbank Arena
Hamburg verspeelt dure punten in titelstrijd
Nico Wieme

Hamburg SV heeft de goede prestatie van de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Rot-Weiss Essen niet kunnen bevestigen. HSV speelde 1-1 gelijk tegen Hannover 96 en verliest daardoor kostbare punten in de titelstrijd.

Hamburg wist wat het moest doen om Bayern, dat vrijdag al de punten binnenhaalde, niet verder te laten uitlopen: winnen tegen Hannover 96 was de boodschap. De troepen van coach Huub Stevens waren vol vertrouwen na de makkelijke bekerzege afgelopen week. Hannover kon best ook iets rapen bij Hamburg om in de running te blijven voor een UEFA Cupticket.

Hannover begon sterk aan de partij. De agressieve en loopsterke bezoekers, aangedreven door Szabolcs Huszti en Jiri Stajner beheersten het gebeuren en kwamen vijf minuten voor de pauze verdiend op voorsprong met een strafschop omgezet door Huszti. Christian Schulz ging na een licht contact met Guy Demel neer en de scheidsrechter aarzelde niet. Hannover had daarvoor al wenkende mogelijkheden langs Mike Hanke, Stajner en Arnold Bruggink onbenut gelaten. Telkens stond thuisdoelman Frank Rost in de weg. De thuisploeg bracht er in die eerste helft niets van terecht. Rafael van der Vaart was maar een schim van zichzelf en kreeg de motor niet op gang.

Wie dacht dat HSV na de pauze een stormloop richting Hannoverdoel zou ontketenen, kwam bedrogen uit. De thuisploeg kwam wel iets beter in het spel, maar de grootste kans was nog voor de bezoekers. Op de 54ste minuut mikte Huszti op de paal. Het zou de 96’ers zuur opbreken, want Ivica Olic (foto) zorgde twintig minuten voor affluiten voor de gelijkmaker. Meer zat er voor de ploeg van Vincent Kompany niet meer in.