Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Weserstadion
Bremen geeft het weg tegen Bochum
Philippe Crols

Werder Bremen is niet bepaald goed begonnen aan de terugronde. Woensdag nog uit de beker geknikkerd en zondagavond ging het in eigen huis ten onder tegen Bochum. Het werd 1-2.

Ondanks dat de thuisploeg het wedstrijdbegin bepaalde was de eerste kans toch voor de bezoekers uit Bochum. Wiese kon maar net redding brengen toen Naldo op eigen doel gaf. Langzaam aan ontwikkelde de thuisploeg toch meer en meer druk en dat leverde ook een goal op. Net voor rust haalde Jensen goed uit en de bal verdween in doel.

De thuisploeg ging meteen na rust op zoek naar een tweede en bevrijdende treffer. Bremen kreeg ook goede kansen en vooral Hunt had de wedstrijd moeten beslissen, maar deed dat dus niet. Dat betaalde Werder cash. Twintig minuten voor tijd werd Ono in het veld gegooid en hij had nog geen twee minuten nodig om Auer op weg te zetten naar de gelijkmaker. Op dat moment volledig tegen de gang van het spel in. Enkele minuten daarna moest de thuisploeg ook nog eens met tien man verder nadat Naldo de doorgebroken Sestak had neergelegd. De wedstrijd stond op zijn kop en Bochum ging ook nog met de drie punten lopen. In de slotfase kopte Yahia een hoekschop van … jawel Ono in doel. Een Bremens slotoffensief leverde niets meer op.