Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadion der Freundschaft
Bochum boekt winst in Cottbus
Philippe Crols

VFL Bochum is goed aan het seizoen begonnen. Na de puntendeling tegen Werder Bremen op speeldag een, werd er op de tweede kalenderdag een zege geboekt in Cottbus. Het werd 1-2.

De eerste echte kans was meteen raak. Na een kwartier spelen verraste Bechmann doelman Piplica en het stond meteen 0-1. Het was een wedstrijd die vaak onderbroken werd door de talrijke fouten die er gemaakt werden. Doelkansen waren dan weer schaars. Kioyo en Rost schoten namens de thuisploeg wel eens op doel, maar zo gevaarlijk was dat allemaal niet. Cottbus nam de wedstrijd wel in handen, maar liep net voor rust tegen de 0-2 aan. De thuisdefensie was blijkbaar ingedut toen Bechmann de score verdubbelde.

Net na rust kwam Cottbus terug. Skela schoot de 1-2 heerlijk in doel. Cottbus maakte druk, maar grote kansen werden ook nu niet bij elkaar gespeeld. Shao schoot wel eens goed op doel, maar toen was er al meer dan een uur gespeeld. In de absolute slotfase kwam de thuisploeg wel nog bijna gelijk. Shao kopte op de dwarsligger.