Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympiastadion
Stuttgart loopt kater op in Berlijn
Philippe Crols

VFB Stuttgart blijft na twee speeldagen met een puntje achter. Het zag er nochtans lange tijd goed uit voor de landskampioen in Berlijn, maar in de tweede helft waren de troepen van Armin Veh helemaal de pedalen kwijt. Resultaat: 3-1-verlies.

Zoals gezegd liep het dus allemaal goed voor de bezoekers. Hitzlsperger had de bezoekers na een kwartier tijd met een mooie trap vanop afstand op voorsprong gebracht. Misschien ging het allemaal wat te makkelijk voor de bezoekers, want Hertha kon niets klaarmaken. Stuttgart controleerde rustig en haalde makkelijk de rust met een voorsprong.

Meteen na rust liep het echter fout. Via een strafschop maakte Chahed gelijk. Stuttgart moest opnieuw wakkerschieten, maar het was nog niet goed en wel bekomen van de gelijkmaker of Fathi had de 2-1 al tegen de touwen gekopt. De reactie van Stuttgart bleef uit en in de slotfase maakte Okoronkwo er nog 3-1 van.