Speeldag: Speeldag 2
Stadion: HSH Nordbank Arena
Van der Vaart schiet HSV naar de leiding
Philippe Crols

Hamburger SV is na twee speeldagen nog de enige club die Bayern München kan volgen. Net als vorige week in Hannover had HSV ook zondagmiddag aan een goal genoeg om Leverkusen opzij te zetten. Uitgerekend Rafael van der Vaart maakte het enige doelpunt.

HSV trof via Zidan al na twee minuten de dwarsligger. Even later moest Adler zijn kunnen dan weer tonen op een schot van van der Vaart. HSV oefende serieuze druk uit in het begin. Toch geraakte de thuisploeg niet voorbij de bezoekende doelman. Ook Castelen faalde na een fraaie actie. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers kwam er pas vijf minuten voor rust via Gekas. Rost stond echter paraat. 0-0 was de ruststand.

Het doel van de bezoekers werd opnieuw onder vuur genomen bij aanvang van de tweede helft. Zidan schoot een vrijschop net naast en trof enkele minuten later voor een tweede maal de lat. Tussendoor had van der Vaart een goede kans verknald. Iets over het uur was het toch prijs. Vidal maakte hands en de bal ging op de stip. Van der Vaart nam het geschenk aan, 1-0. De reactie van Leverkusen was meteen daar. Barnetta kopte op de lat. Leverkusen nam nu over, maar tot kansen komen lukte eigenlijk niet meer. HSV won dus met het kleinste verschil.