Stadion: Wildparkstadion
Hannover pakt eerste punten in Karlsruhe
Philippe Crols

Nieuwkomer Karlsruhe is zijn maximum kwijt. Na de winst in Nürnberg van vorige week kwam op vrijdag Hannover 96 winnen. Die ploeg boekte haar eerste puntengewin.

De bezoekers begonnen het best aan de partij en kregen via Bruggink een goede kans. De reactie aan de overkant kwam er via Kapllani. Dan was het tot halverwege de eerste helft wachten voor nog wat opwinding: Lauth kon voor de bezoekers gevaarlijk richting doel koppen. Voor Karlsruhe had Balitsch een goed afstandsschot in huis. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Franz kopte een vrijschop van Hajnal in doel. 1-0 was ook de ruststand.

Pech voor de bezoekers toen die na handspel van Huszti geen strafschop kregen. Enkele minuten later was het toch prijs. Hanke kopte een vrijschop van Bruggink binnen. Bijna kon Hannover weer gaan achtervolgen, want Kapllani was met het hoofd dicht bij de 2-1. Toch waren het de bezoekers die met de punten gingen lopen. Na een dubbelpass met Hanke legde Balitsch de 1-2 binnen. Het was nadien tevergeefs wachten op het slotoffensief van de thuisploeg. Het bleef 1-2.