Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadion der Freundschaft
Petric schiet Dortmund voorbij Cottbus
Philippe Crols

Energie Cottbus blijft in de gevarenzone kamperen. Het verloor op zaterdag met 0-2 van Borussia Dortmund. De ploeg uit het Ruhrgebied komt dankzij de doelpunten van Petric in de ruime middenmoot van de Bundesliga terecht.

Borussia Dortmund moest eigenlijk wel winnen wilde het nieuwe problemen vermijden. Alexander Frei mocht voor het eerst sinds bijna een jaar nog eens aan een wedstrijd beginnen. De Zwitser was lange tijd buiten strijd na een operatie.

Bondskanselier Merkel was te gast in Cottbus en zij zag hoe de bezoekers na acht minuten spelen op voorsprong kwamen. Federico zette Petric op weg naar het doel en de topschutter van Dortmund scoorde. De bezoekers gingen echter niet op dat elan verder. Dortmund beperkte zich gedurende het verdere verloop van de eerste periode tot verdedigen. Cottbus had niet voldoende creativiteit waardoor het aan de rust 0-1 stond.

De tweede helft kreeg Cottbus het balbezit van de bezoekers, maar veel deed de staartploeg daar niet mee. Terugvechten zoals het al enkele malen deed in de tweede ronde zat er nu niet in. Toch was het voor Dortmund nog bang afwachten tot vijf minuten voor tijd. Toen ging Tremmel grandioos onder een hoekschop van Frei door. Petric nam het geschenk aan en scoorde zijn tweede van de middag.