Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Wedaustadion
Stuttgart wint gelukkig in Duisburg
Philippe Crols

Het is Duisburg niet gegund in de Bundesliga. Zaterdagmiddag speelde de rode lantaarn meer dan verdienstelijk tegen Stuttgart, maar na het laatste fluitsignaal stond er een 2-3-eindstand op het scorebord.

Stuttgart wilde zijn eerste punten van het nieuwe jaar proberen te veroveren. Het moest dat doen zonder Delpierre, maar Pardo keerde dan wel weer terug uit schorsing.

De bezoekers kwamen al vrij snel op voorsprong op bezoek bij de rode lantaarn. Na een kwartier zette Hilbert de bal voor. Gomez stond volledig vrij en kon zo makkelijk de 0-1 scoren. De landskampioen had het toch niet makkelijk met Duisburg, maar was wel bijzonder gevaarlijk op de counter. Zo ook net voor rust. Pardo stuurde opnieuw Gomez weg en die vond wederom de weg naar de netten. Stuttgart leek halverwege al zegezeker. Zeker omdat de thuisploeg bijzonder ongevaarlijk was.

Voor gevaar moest Ishiaku zorgen in de tweede periode. Hij was er net voor rust al ingekomen. Samen met Ishiaku ging Duisburg beter voetballen. Meteen na rust schilderde Niculescu een vrijschop in doel. De fans in Duisburg gingen nog eens tien minuten later helemaal uit hun dak toen er plots 2-2 op het bord flikkerde. Ishiaku glipte door de buitenspelval en maakte gelijk. Bij de landskampioen waren ze volledig het noorden kwijt en de 3-2 voor Duisburg hing in de lucht. De thuisploeg maakte het echter niet af en kreeg in de blessuretijd nog het deksel op de neus. Een gigantische blunder van Weber leidde de 2-3 van Hitzlsperger in.