Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Weserstadion
Werder legt druk bij Bayern
Philippe Crols

Werder Bremen hield dankzij een gelijkspel van vorige week in München de titelstrijd spannend. Zaterdagmiddag legde het de druk alvast opnieuw bij zijn titelconcurrent. Thuis tegen Nürnberg boekte Werder een logische 2-0-zege.

De bezoekers speelden eerder deze week nog UEFA Cup-voetbal en moesten het bovendien ook doen zonder regulator Galasek. Bovendien maakte Nürnberg het zichzelf ook nog eens wat moeilijker dan nodig. Na twintig minuten spelen werd de bekerwinnaar al herleid tot tien spelers. Op drie minuten tijd kreeg Saenko twee gele kaarten. Ook bij de eerste goal van Werder kreeg het wat hulp van de tegenstander. Wolf maaide over de bal en zo stond Rosenberg alleen voor doel. Die twijfelde niet en scoorde de 1-0. Tijd voor eens wat terug te geven moet Mertesacker gedacht hebben. Enkele minuten voor rust verwerkte hij bijna de bal in eigen doel. Het was echter rusten geblazen bij 1-0.

Werder Bremen domineerde ook na rust en kreeg heel wat goede kansen. De beslissende treffer liet echter wel lang op zich wachten. Na een goede pass van Jensen kon invaller Klasnic tien minuten voor tijd de 2-0 scoren. Zo komt Werder op gelijke hoogte van Bayern dat zondag nog wel speelt.