Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Wildparkstadion
Karlsruhe vecht terug tegen Leverkusen
Philippe Crols

Leverkusen deed tot vorige week nog mee voor de titel, maar als Bayern morgen wint staat Bayer op acht punten. Leverkusen slaagde er zaterdagmiddag namelijk niet in om te winnen in Karlsruhe. Een 0-2-voorsprong werd op het einde uit handen gegeven.

Karlsruhe stond voor aanvang op de zesde plaats, Leverkusen was de nummer vier. Een wedstrijd om de Europese plaatsen dus. Na zijn goede invalbeurten van de laatste weken mocht Bulykin eens starten voor Leverkusen. Bij de thuisploeg moest Freis de geschorste Timm vervangen.

Er viel van bij de start veel te beleven. Bulykin was misschien een beetje te gedreven. Hij kreeg na een minuut al geel omdat hij iets te hard in duel ging. Na zes minuten viel er ook al een doelpunt te zien. Een van de uitblinkers van de laatste weken, Rolfes, haalde vanop zo'n twintig meter uit. De bal verdween achter doelman Miller in doel, 0-1 Na dat doelpunt nam Karlsruhe over. Gelukkig voor Leverkusen kan de ploeg dit seizoen andermaal beschikken over een bijzonder goed keepende Rene Adler. Net voor rust claimde Karlsruhe ook nog een strafschop toen Sarpei Kennedy neerlegde in het strafschopgebied. De schiedsrechter wilde er niet van weten en floot bij een 0-1 voor de rust.

De bezoekers loerden net als in de eerste, ook in de tweede helft op de counter. Na een uur kwam er zo'n geslaagde tegenstoot. Schneider stuurde Kiessling weg en die leek zijn team op weg naar de zege te zetten, 0-2. De spanning was echter meteen weer daar, want er was nog maar amper afgetrapt of Freis had voor de aansluitingstreffer gezorgd. Karlsruhe ging nu door en kreeg tien minuten voor tijd waar het recht op had. Iashvili zwierde de bal voor doel en Kennedy maakte gelijk. Karlsruhe wilde nog meer, maar Adler bezorgde Leverkusen toch nog een punt.