schFC Schalke 04
bayBayern München
0-1
Datum: 01/03/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Veltins-Arena
Bayern telt Schalke helemaal uit
Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern telt Schalke helemaal uit
Foto: © SC

Schalke mag de titel definitief vergeten. Het zwierde zaterdag in eigen huis tegen Bayern de laatste troeven op tafel, maar dat was niet voldoende. De leider in de Bundesliga had aan een doelpunt van Klose genoeg om de partij te winnen.

Schalke nam de wedstrijd in het begin in handen en kon via afstandspogingen voor gevaar zorgen. Op het kwartier kreeg de thuisploeg een serieuze koude douche. Ribery bediende Klose en die zette de bal met zijn buik over de doellijn, 0-1. Voor Klose de eerste goal sinds november. Schalke was aangeslagen en Bayern nam over. Van Buyten, opnieuw in de basis, kon op het halfuur dreigen met een kopbal. Even later haalde Westermann verschroeiend uit, maar de bal belandde niet in het doelkader. Het was rusten geblazen bij 0-1.

De thuisploeg ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Kuranyi was er tot twee maal toe dicht bij, maar het bleef 0-1. Aan de overkant was Toni met het hoofd gevaarlijk. Op het uur had Bayern de wedstrijd kunnen beslissen. Neuer kon de poging van Toni nog afweren en zag vervolgens Van Buyten de rebound van dichtbij op de lat plaatsen. Schalke probeerde daarna de wedstrijd te doen kantelen, maar het was te onverzorgd. Zo bleef Bayern overeind en is Schalke definitief uit het titeldebat geslagen.