breWerder Bremen
dorBorussia Dortmund
Datum: 01/03/2008 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Weserstadion
Rosenberg houdt Werder in titelrace
Nico Wieme
| 0 reacties
Rosenberg houdt Werder in titelrace
Foto: © SC

Dankzij twee treffers van Markus Rosenberg blijft Werder Bremen aanklappen in de titelrace. De Zweed bezorgde zijn ploeg een verdiende 2-0-overwinning tegen Borussia Dortmund.

In een met 42 000 toeschouwers uitverkocht Weserstadion had Markus Rosenberg (foto onder) geluk dat zijn eerste treffer seconden voor de pauze ondanks positie buitenspel goedgekeurd werd. Op het tweede doelpunt viel niets aan te merken. De Zweedse international zette zich op kracht door tegen twee bezoekende verdedigers en versloeg een overigens sterk keepende Marc Ziegler met een onhoudbaar schot over de grond. Het was diezelfde Ziegler die Rosenberg in de 70ste minuut met een glansparade van een derde treffer hield.
 
In de eerste helft was de partij in evenwicht. Na de rust speelde de thuisploeg, met sterk windvoordeel, veel dominanter. Ook zonder de geschorste Diego liepen de combinaties van de havenploeg vlot. De bezoekende verdediging had meer dan haar handen vol.
 
De West-Duitsers hadden echter pech op het halfuur toen een omstreden treffer van Tinga afgekeurd werd. Scheidsrechter Markus Merk had voordien voor een fout van BVB-spits Mladen Petric op Patrick Owomoyela gefloten. De woedende reacties van Dortmund brachten uiteraard weinig zoden aan de dijk. Dit afgekeurde doelpunt was het keerpunt in de wedstrijd. In de tweede helft stond er maar één ploeg meer op het veld.
 
Bremen doet een goede zaak met deze overwinning. Het blijft op vier punten van leider Bayern, maar neemt voorlopig vijf punten voorsprong op Leverkusen en Hamburg die morgen nog spelen. Dortmund blijft met 28 punten in de buik van de rangschikking hangen.