Speeldag: Speeldag 22
Stadion: HSH Nordbank Arena
Hamburg alleen derde
Nico Wieme

Dankzij een overtuigende 4-1-overwinning tegen Eintracht Frankfurt en de nederlaag van Bayer Leverkusen bij Bochum heeft Hamburg SV een serieuze optie genomen op de derde plaats die recht geeft op Champions Leaguevoetbal.

De wedstrijd was amper vijf minuten ver of Paolo Guerrero (foto onder) zette Hamburg SV al op rozen. Piotr Trochowski, de vervanger van Vincent Kompany die verrassend genoeg op de bank moest starten, zette van op links voor en Guerrero kopte mooi binnen.  In de beginfase overklaste de thuisploeg de bezoekers op alle gebied.

Het was wachten tot de 21ste minuut vooraleer Frankfurt een eerste schot op doel loste. Vlak voor het halfuur moest thuisdoelman Frank Rost twee keer na elkaar gevat ingrijpen. Eerst pareerde hij een schot van de vrijstaande Christoph Spycher en ook de herneming van Martin Fenin maakte Rost onschadelijk. De partij werd opener en vijf minuten voor de rust maakte Vaggelis Mantzios gelijk, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Hamburg begon de tweede helft zoals de eerste. Met veel druk naar voor probeerde het de bezoekers klem te zetten. Dat resulteerde vlak voor het uur in een tweede doelpunt. Op vrijschop van Rafaël van der Vaart kopte Nigel De Jongh binnen. Twintig minuten voor tijd bracht Sotiris Kyrgiakos weer spanning in de match. De Griek klom hoger dan Bastian Reinhardt en kopte zo de aansluitingstreffer binnen. Amper vijf minuten later had Fenin de stand in evenwicht kunnen brengen, maar alleen door vergat de Tsjech een vrijstaande medespeler te bedienen.

Vier minuten na die grote kans, in de 79ste minuut, drukte Hamburg alle hoop voor Frankfurt de kop in. Bezoekend doelman Oka Nikolov kon in eerste instantie nog een schot van Van der Vaart onschadelijk maken, maar de goedgevolgde Guerrero maakte zijn tweede van de avond. Zeven minuten voor tijd legde Mohamed Zidan de eindstand op 4-1 vast.