Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Ostseestadion
Bielefeld laat gouden zege glippen
Philippe Crols

Arminia Bielefeld heeft een gouden zegen laten liggen. Het kwam helemaal op het einde op voorsprong in Rostock, maar toch werd de zege nog weggegeven. De wedstrijd eindigde op 1-1.

Bij winst van Bielefeld kreeg Rostock het opnieuw zeer warm. Aan inzet was er bijgevolg ook geen gebrek. Op het kwartier was er zelfs wat te veel inzet bij Rostock-speler Stein. Hij maakte een fout op Marx in de zestien en dus strafschop. Wächter stopte echter de inzet van Wichniarek. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door vele fouten. Na een halfuur was de thuisploeg toch eens een keer gevaarlijk via Orestes. De beste kansen werden bewaard voor het einde van de eerste periode. Zo schoot Stein gevaarlijk naar doel en was Zuma aan de overkant er met een kopbal ook dicht bij. De ruststand was 0-0.

Na de pauze stond de dwarsligger Bielefeld-doelman Hain bij. Het schot van Kern spatte op de deklat uiteen. Voor het overige viel er weinig te beleven in Rostock, maar de laatste minuten maakten veel goed. Zes minuten voor tijd leek Eigler Bielefeld een bijzonder belangrijke zege te gaan schenken. Het antwoord van de thuisploeg kwam er meteen en hoe. Met een omhaal in de winkelhaak bezorgde Bartels Rostock toch nog een punt.