Speeldag: Ronde 3 (R)
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City overleeft tegen Sheffield W.
Kevin Vanbuggenhout

Dinsdag en woensdag worden de replays in de derde ronde van de FA Cup gespeeld. Onder andere Manchester City kwam dinsdag al in actie. Sheffield Wednesday, dat elfde staat in de Championship, kwam langs in het City of Manchester Stadium.

Na tien minuten was Manchester City voor het eerst dicht bij een voorsprong. Een vrije trap van Barton ging nipt naast. Zes minuten later moest Weaver in actie schieten. Hij bracht redding op een poging van Tudgay. Crossley verrichte op twee minuten tijd twee belangrijke reddingen. Eerst hield hij een poging van Ireland uit doel en daarna verhinderde hij Vassell het scoren. Vassell zou nog een tweede maal op de doelman van Sheffield Wednesday stuiten. De beste kansen waren dus voor Man City, maar Sheffield Wednesday lag eigenlijk helemaal niet onder. Wednesday hield de hele eerste helft gelijke tred met Man City. Een schot van de bedrijvige Brunt zoefde maar net naast. Toch kwam Manchester City op slag van rust op voorsprong. Barton legde breed op Ireland en die schoot binnen: 1-0. Sheffield had nog in blessuretijd kunnen gelijkmaken, maar de kopbal van de vrijstaande Coughlan op een vrije trap van Brunt ging over.

Vijf minuten na rust was de verdiende gelijkmaker wel een feit. Bullen kopte een vrije trap van Brunt binnen: 1-1. De meegereisde supporters van Sheffield Wednesday gingen volledig uit hun dak. Maar Man City diende Sheffield meteen van antwoord. Ireland zette Vassell alleen voor doel, maar de aanvaller geraakte weer niet voorbij Crossley. Drie minuten later was dat wel het geval. Vassell joeg de bal in de linkerbovenhoek: 2-1. Hierna viel de wedstrijd wat stil en leek de kwalificatie binnen handbereik voor Manchester City. Maar Sheffield Wednesday kwam toch weer opzetten. Een schot van Small ging over. Vier minuten voor tijd knalde Tudgay van dichtbij ook over. In blessuretijd kopte Small nog een hoekschop van Brunt naast. Aan de overzijde werd een schot van Ireland nog van de lijn gehaald door Whelan. Man City hield stand en gaat door naar de volgende ronde.

Manchester City had grote moeite met Sheffield Wednesday. Wellicht verdiende Sheffield om verlengingen uit de brand te slepen. Maar Man City plaatste zich na negentig minuten voor de vierde ronde van de FA Cup. In die vierde ronde speelt Man City thuis tegen Southamton. Het bekeravontuur van Sheffield Wednesday is -ondanks een verdienstelijke prestatie- afgelopen.