Speeldag: Ronde 3 (R)
Stadion: Riverside Stadium
Middlesbrough klopt Hull in spektakelmatch
Kevin Vanbuggenhout

In de derde ronde van de FA Cup moest Middlesbrough een 1-1 gelijkspel toestaan bij Hull City, dat onderaan staat in de Championship. Hierdoor moest er een beslissende replay komen op The Riverside. Het werd een waar spektakel waarin Middlesbrough aan het langste eind trok.

Middlesbrough was ook van begin af aan de betere ploeg. Na zes minuten trof Arca al de paal. Hull verdedigde redelijk goed en kon de schade beperken. Net na het halfuur zette Middlesbrough zijn dominantie toch om in een voorsprong. De jonge Hines, die debuteerde voor Middlesbrough, kwam naar binnen en schoot in de linkerhoek binnen: 1-0. Acht minuten later maakte Viduka er bijna 2-0 van. Hij ging voorbij twee Hull-verdedigers, kapte naar binnen en schoot naast. Bij de rust leek er voor Middlesbrough geen vuiltje aan de lucht, al was de voorsprong nogal krap.

Maar Hull kwam met een heel andere ingesteldheid uit de kleedkamers en was al in de eerste minuut gevaarlijk. Livermore kopte een vrije trap van Ashbee in de handen van Schwarzer. Maar Middlesbrough kwam al snel op 2-0. Yakubu knalde tegen de paal, Viduka nam de rebound voor zijn rekening. Na 56 minuten leek de match gespeeld. Yakubu knalde ditmaal tegen de lat waarna Downing tegen de grond gewerkt werd door Ashbee. Yakubu zette de strafschop om en pikte zo zijn welverdiend doelpuntje mee. Hull weigerde op te geven en Dawson kopte al snel de 3-1 binnen. Voor Middlesbrough het goed en wel besefte zat Hull weer helemaal in de wedstrijd. Na een fout van Abel Xavier op McPhee kreeg ook Hull een strafschop. Parkin zorgde voor de 3-2. Maar Middlesbrough nam even snel weer afstand. Viduka knalde de bal in de in de verste hoek binnen. Deze meest dolle fase in de wedstrijd was echter nog niet aan een eind gekomen. Dawson draaide een vrije trap knap via de lat binnen: 4-3. Met zes doelpunten binnen de twintig minuten werden de toeschouwers zeker wel verwend. Hull voelde dat het nog steeds kon gelijk komen en in het slotkwartier werd Middlesbrough helemaal tegen het eigen doel gedrukt. Schwarzer redde het schot van Parkin en duwde twee minuten later een vrije trap van Dawson over. Middlesbrough hield stand en bereikte de vierde ronde.

Al bij al gaat Middlesbrough toch verdiend door naar de vierde ronde. Al kan Hull zeker tevreden zijn over wat het toonde in de tweede helft. De neutrale kijker zag een wedstrijd om van te smullen. In de vierde ronde van de FA Cup moet Middlesbrough op bezoek bij Bristol City, dat Coventry uitschakelde.