Speeldag: Ronde 3
Stadion: Fratton Park
Portsmouth in extremis ronde verder
Kevin Vanbuggenhout

In de derde ronde van de FA Cup gaven Portsmouth en Wigan Athletic elkaar partij. Dat was de eerste wedstrijd in de beker tussen twee ploegen uit de Premier League. Portsmouth haalde de kwalificatie helemaal aan het eind binnen.

Nochtans was Portsmouth al in volledige controle in het begin van de partij. Portsmouth domineerde de eerste helft van begin tot eind. Een kopbal van Kranjcar op voorzet van Johnson ging rakelings naast. Twee minuten later redde Pollitt een schot van Andrew Cole. Niet veel later moest Pollitt weer aan het werk op een lage vrije trap van Kranjcar. Wigan kwam er nauwelijks uit. De enige dreiging die er kwam van Wigan was een zwakke kopbal van Heskey op vrije trap van Baines. In het tweede gedeelte van de eerste helft werd het voor Portsmouth wel moeilijker om kansen te creĆ«ren. Toch verdiende Portsmouth een voorsprong, maar het bleef 0-0.

Wigan kwam beter voor de dag na de rust. De tweede helft was veel meer in evenwicht. Net dan kon Portsmouth wel scoren. Andrew Cole schoot de 1-0 tegen de netten. Aanvallend bood Wigan nog steeds niet al te veel, op een afstandsschot van Baines na. Zeven minuten voor affluiten werd het toch 1-1 toen McCulloch in de rechterhoek binnenknalde. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in blessuretijd kopte Kanu Portsmouth alsnog een ronde verder.

Op basis van de eerste helft een verdiende zege voor Portsmouth. De tweede helft verliep evenwichtig, maar Wigan zag een replay in extremis aan zijn neus voorbij gaan. Portsmouth zit maandag in de trommel voor de loting voor de vierde ronde. Wigan kan zich weer op de competitie gaan concentreren.