Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Norwich wint makkelijk bij Tamworth
Kevin Vanbuggenhout

Norwich City kwam enkele jaren geleden nog uit in de Premier League. Dit seizoen geraakte Norwich voorlopig niet verder dan de middenmoot van de Championship. Een bekeroverwinning tegen Tamworth zou Norwich dus goed doen. Het kleine Tamworth hoopte uiteraard op een stunt.

Tamworth dreef op enthousiasme en begon erg sterk aan de wedstrijd. Na vijf minuten moest Gallacher al een schot van McGrath uit doel houden. Vier minuten later werd Burton het straatje ingestuurd. Hij trapte voorlangs. Na tien minuten spelen kon Norwich het evenwicht herstellen. Earnshaw tikte een lage voorzet van Huckerby aan de eerste paal naast. Langzaam aan verwierf Norwich een zeker overwicht. Toch leek Tamworth stand te houden. Dublin trapte van dichtbij over. Vijf minuten voor rust klom Norwich toch op voorsprong. Dublin kopte een voorzet van Huckerby binnen. Twee minuten later stond het al 0-2. De bal viel goed voor Huckerby die laag in doel schoot.

Tamworth had na de pauze de nodige reactie niet meer in huis. Norwich had gewonnen spel en controleerde de partij. De Canaries dikten de score nog aan. Croft legde de bal terug op Huckerby. Op diens schot ging Tamworth-doelman Veiga in de fout en het stond 0-3. Net voorbij het uur scoorde Dublin de 0-4 na een defensieve blunder van Kemp. Tamworth kon toch nog de eer redden. Met een knap schot in de linkerhoek maakte Storer er 1-4 van. Tamworth ontsnapte wel aan een strafschop toen handspel van Atieno onbestraft bleef. Norwich liet de overwinning niet meer in gevaar komen en mag verder bekeren.

Tamworth begon sterk aan de wedstrijd, maar daarna werd het niveauverschil tussen beide teams toch duidelijk. De defensieve blunders bij Tamworth wogen ook zwaar door. Norwich werkte een probleemloze bekermatch af en zit in de vierde ronde van de FA Cup.