Speeldag: Ronde 3
Stadion: Britannia Stadium
Stoke in slotfase voorbij Millwall
Kevin Vanbuggenhout

Dit weekend zijn de clubs uit de Premier League toe aan het eerste duel in de FA Cup dit seizoen. Vrijdag werd de derde ronde van de FA Cup al op gang geschoten met twee wedstrijden tussen clubs uit lagere divisies. Het Stoke City van Carl Hoefkens ontving Millwall, de ex-club van Bob Peeters. Stoke komt uit in de Championship, Millwall is een divisie lager actief in de League One.

Stoke City was dus favoriet, maar dat bleek niet meteen. Millwall zat meteen goed in de wedstrijd en slaagde erin Stoke te bedwingen. Dat zorgde voor een vrij evenwichtige eerste helft. Ardley zag zijn poging gered door Simonsen. Millwall kende wel pech, want May viel al snel geblesseerd uit. Hubertz kwam in zijn plaats. In de laatste tien minuten stak Stoke toch een tandje bij en moest Millwall wijken. Eustace kopte op de lat. Aan de rust was het dus nog 0-0.

Stoke trachtte op zijn elan door te gaan en toonde zich in de tweede helft de betere ploeg. Sidibe kopte recht op Pidgeley. Sidibe kwam dan weer in balbezit en schoot naast. Millwall kon er niet meer uitkomen en moest zich beperken tot verdedigen. Maar dat deed het wel heel aardig. Acht minuten voor affluiten kwam Stoke toch ietwat gelukkig op voorsprong. Elliott devieerde een voorzet van Brammer in eigen doel. De veer was gebroken bij Millwall en Stoke had gewonnen spel. Fuller ging voorbij twee verdedigers van Millwall en stifte de 2-0 in doel.

Stoke City had zijn handen vol met Millwall. Maar Stoke verdiende de kwalificatie wel en kon in de laatste tien minuten dan toch afstand nemen. Carl Hoefkens speelde de hele match voor Stoke City. Stoke is samen met Bristol Rovers als eerste zeker van een plaats in de vierde ronde van de FA Cup. Millwall verlaat de FA Cup met opgeheven hoofd.