Speeldag: Ronde 3 (R)
Stadion: Anfield Road
Hattrick voor Gerrard
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft de replay tegen Luton met 5-0 gewonnen. Vorige week speelde de derdeklasser nog 1-1 gelijk, maar op Anfield ging Luton zwaar onderuit.

Jamie Carragher werd voor het duel in de bloemetjes gezet vanwege zijn 500ste officiële wedstrijd voor Liverpool FC. De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar kon pas in blessuretijd de ban breken. Met een loeiharde knal versloeg Ryan Babel doelman Dean Brill. Voordien had de Nederlander al enkele kansen de nek omgewrongen en ook Peter Crouch had de Reds reeds vroeg op voorsprong kunnen zetten.

Na rust klaarde Liverpool de klus. Na amper zeven minuten spelen kopte Steven Gerrard op aangeven van Crouch de 2-0 binnen. Zes minuten later schilderde de aanvoerder een hoekschop op het hoofd van Sami Hyypiä die zo ook zijn goaltje kon meegraaien. In de 64ste minuut trapte Gerrard opnieuw een bal tegen de netten en de 5-0 kwam er acht minuten later. Met een typische loeier kogelde Gerrard zijn derde van de avond voorbij Brill. Na de schitterende hattrick kreeg de Engelse international een applausvervanging.