Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Liverpool niet voorbij derdeklasser
Yves Dekoning

Liverpool FC is er in de derde ronde van de FA Cup niet in geslaagd Luton opzij te zetten in de FA Cup. De staartploeg uit League One (derde klasse) mag een replay spelen op Anfield.

Rafael Benitez gunde enkele sterkhouders rust, maar stuurde wel een redelijk sterk elftal de wei in. Toch werd Luton niet weggeblazen en kon de thuisploeg een verdiende replay uit de brand slepen. De ploeg uit League One was zelfs sterker voor rust, maar kon de kansen niet verzilveren. Voor Liverpool had Dirk Kuyt moeten scoren. De ruststand was 0-0.

Na rust speelde Liverpool in een 4-3-3 en dat loonde. Thuiskeeper Dean Brill moest meermaals ingrijpen. Luton kreeg een geweldige kans op de counter, maar Drew Talbot kopte over. In de 72ste minuut brak Peter Crouch de ban. Hij stond op de juiste plaats toen Brill een schot van Andriy Voronin keerde. De bezoekers konden amper genieten van de voorsprong, enkele minuten later werkte John Arne Riise een voorzet van Talbot in eigen doel. David Edwards was voor de Hatters nog dicht bij de winnende treffer en voor de Reds kreeg Riise een uitgelezen kans. Het pleit zal echter op Anfield moeten worden beslecht.