Speeldag: Ronde 3
Stadion: Upton Park
West Ham en Man City vergeten te scoren
Kevin Vanbuggenhout

De Engelse eersteklassers maakten hun intrede in de FA Cup. West Ham ontving van Manchester City. West Ham zocht revanche voor de 0-2 nederlaag uit de competitie. Emile Mpenza behoorde weer niet tot de selectie van City, Castillo maakte zijn debuut.

West Ham begon goed aan de wedstrijd en trachtte het maximum te halen uit de stilstaande fases. Upson kopte een hoekschop van Noble naast. Man City kwam al gauw beter in de wedstrijd. Ireland geraakte bij een voorzet van Corluka. De jonge Ier raakte de bal echter niet helemaal zuiver. De bal dwarrelde dan ook over doel. Anton Ferdinand legde Martin Petrov neer in het strafschopgebied. Ref Rob Styles wou van geen strafschop weten. Beide ploegen streden met open vizier, het spel ging goed heen en weer. Op grote kansen was het wel 22 minuten wachten. Green pakte uit met een knappe redding op de volley van Ireland. De Hammers gingen weer wat meer aandringen. Etherington zag zijn schot in hoekschop getipt door Hart. De jonge doelman van Manchester City pakte ook uit met een knappe save op een vrije trap van Noble. De thuisploeg nam wel wat meer initiatief, maar al bij al verliep de eerste periode nog vrij gelijkopgaand. 0-0 dus aan de rust.

Na zeven minuten spelen in de tweede helft kon Carlton Cole uithalen van aan de rand van het strafschopgebied. Hart pakte probleemloos. In de 57ste minuut kwam City dicht bij de 0-1. Ireland trapte van dichtbij op doel, Robert Green had weer een uitstekende redding in huis. Het spelbeeld was hetzelfde dan in de eerste helft. Man City was gevaarlijk op de counter, maar het meeste initiatief kwam wel van West Ham. Spector schoot van dichtbij over. Een voorzet van Petrov strandde op de dwarslat. In het slot kreeg elke ploeg nog één goede kans. Reid zette voor en Ashton kon koppen. Joe Hart tikte de bal over. In blessuretijd schoot Bianchi de laatste kans uit de wedstrijd over.

West Ham United legde veel wilskracht aan de dag om de kwalificatie af te dwingen. De defensie van Manchester City zette echter weer een sterke prestatie en City geraakte zelf ook aan een paar prima mogelijkheden. Uiteindelijk was een gelijkspel een terecht resultaat. Een replay in het City of Manchester Stadium moet uitmaken wie doorstoot naar de volgende ronde.